Ebeltoft DaghøjskoleFøtex EbeltoftMurer- og Entreprenørfirma Jens KvistEgsmark Strand-Logi - VandkærsholmPlusIceKvickly EbeltoftKKT - Skilte og TryksagerPiccoli IVSApelgren Jordt Coffee

Glæde på Maltfabrikken i Ebeltoft.

A.P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til almene Formaal donerer 25 mio. kr. til renovering af de gamle industribygninger.

Med donationen kan projektet Den Ny Maltfabrik snart sætte en arkitektkonkurrence i gang, der vil omfatte renovering af de gamle industribygninger fra 1861 og opførelse af ny bygning til museum og bibliotek.


Den ny Maltfabrik skal i fremtiden være byens mødested, et stykke levende kulturarv med mange brugerrettede faciliteter. Men samtidigt i byggeri og indretning vise nytænkning, være en dynamo og en formidler af aktiviteter og arrangementer. Fabrikken skal summe af liv 24 timer i døgnet 365 dage om året. Stedet skal være for børnefamilier, unge, voksne, ældre og for de mange turister, men lige så meget for livskvaliteten og energien i det lokale.

Den voluminøse røde Maltfabrik ligger som et pejlemærke på kanten af byen mod kysten, og er sammen med Fregatten Jylland de centrale ikoner i byens skyline. Fra fabrikken og det omkringliggende kulturmiljø er der udsigt over Nationalpark Mols Bjerge. Målet er at renovere og udvikle Maltfabrikken til Østjyllands fremtidige centrum for kunst, kultur og kreativitet. Mens visionen er at føre Ebeltoft ind i fremtiden, og skabe rammer for det gode liv og arbejdspladser for fremtidige generationer af kreative designere, kunsthåndværkere og filmskabere. Projektet indeholder bl.a. fremtidens bibliotek/museum, byens kulturhus, ungekulturmiljø, udstillingsfaciliteter etc. og inddrager flere arealer/byrum i Ebeltoft i en fremtidig udvikling af sammenhængen mellem havn og by.


Direktør for A.P. Møller Fonden Henrik Tvarnø udtaler om donationen:

‘Med bevillingen til Den ny Maltfabrik styrkes udviklingen af Syddjurs’ kulturoplevelser, kreativitet og turisme. Samtidig glæder det os, at et enestående og betydende stykke dansk industrihistorie bevares og får nyt liv’.

Donationen på 25 mio. kroner er øremærket til renovering og ombygning af den eksisterende historiske bygningskerne, og er et væsentligt bidrag til det 150 mio. kr. store projekt. Den ny Maltfabrik er skabt i et partnerskab mellem en fond stiftet af lokale kultur- og erhvervspersoner samt Syddjurs Kommune.

Borgmester i Syddjurs Kommune, Claus Wistoft udtaler:
’I Syddjurs Kommune har vi store forventninger til Den ny Maltfabrik, og ser det både som et fyrtårn indenfor det kreative erhvervsområde og en positiv vitaminindsprøjtning ift. byen Ebeltoft. Det bliver spændende at følge forvandlingen af de gamle historiske bygninger’.

Næste skridt er en to-faset arkitektkonkurrence, som udskrives omkring årsskiftet. Vinderen forventes at være fundet sommeren 2016. Herefter følger en projekterings- og byggefase før det endelige projekt åbner ca. december 2018.

Bestyrelsesformand for Den ny Maltfabrik Anders Byriel udtaler:
’Med denne flotte gave fra A.P. Møller Fonden er vi kommet så langt med projektet, at vi kun mangler det sidste lille stykke for at være i mål med vores fundraising. Jeg håber at donationen giver ringe i vandet, så andre danske fonde kan hjælpe os i mål, så vi kan skabe dette særlige projekt’.

Pressefoto: Fotograf Leana Varnas.

Dette site bruger Cookies. Hvis du klikker "Fortsæt" accepterer du dette.
Læs mere om brug af cookies og vores privatlivspolitik her...