Ebeltoft DaghøjskoleFøtex EbeltoftMurer- og Entreprenørfirma Jens KvistEgsmark Strand-Logi - VandkærsholmPlusIceKvickly EbeltoftKKT - Skilte og TryksagerPiccoli IVSApelgren Jordt Coffee

Bente Rytler - Tove Møller - Kurt Wathne

Kunstforeningen afholder fernisering med 3 spændende kunstnere den 13. sept. kl. 11. Udstillingen varer til 5. oktober.

Borgmester Claus Wistoft vil åbne udstillingen.

Intet kan overgå den virkelige virkelighed, siges der. Hvorfor så skabe kunst? Fordi kunsten kan virke som en øjenåbner i forhold til virkeligheden. En sådan rolle spiller de 3 inviterede kunstnere. 

Bente Rytler: Papirklip og portrætter.
Den ene er et kært, tidligere bysbarn, Bente Rytler.  Hun har udstillet i Ebeltoft Kunstforening før og også deltaget i Påskeudstillingen. 2 gange har hun været valgt af publikum som ”Årets kunstner”.

Hun begyndte med at klippe i papir. Hendes papirklip var eventyrlige og fortalte om et fabulerende talent ud over det almindelige. Men for 20 år siden sadlede hun om, tog fat på en kunstnerisk uddannelse på akademiet og har siden udtrykt sig og opnået berømmelse igennem sine malerier, som netop ikke affotograferer virkeligheden, men går bag om den, så man får øje på noget nyt.

Sådan er det fx med Bente Rytlers portrætter. Det var derfor ikke tilfældigt, at netop hun blev valgt til at portrættere Ebeltofts tidligere borgmester, Knud Thorgaard. Det var med til at skaffe hende mange senere bestillinger. Hun kunne noget.

I dag bor Bente i Kolding. Hun maler ”så det fløjter”, siger hun, men savner Ebeltoft så meget, at hun nok vender hjem, når hun har fundet det rette sted.

Kurt Wathne: Tegner på norsk. 
Med sig til den kommende udstilling har Bente Rytler en gammel ven, Kurt Wathne fra Stavanger i Norge. 

Kurt er uddannet reklametegner, men opgav jobbet som sådan, da det blev overtaget af grafiske formgivere, der udtrykte sig digitalt på skærm.

For ham var den traditionelle reklametegners tid forbi. Siden har han virket som Art Director og har parallelt hermed arbejdet som illustrator og tegner i mange forskellige sammenhænge bl.a. inden for arkitektur og for den norske olieindustri. 

Kurt Wathne og Bente Rytler har genopfrisket et nært venskab fra ungdommens dage og viser på udstillingen i Tinghuset, at to talenter inden for hvert sit kunstneriske område kan fremstille fælles billeder med nye syn på virkeligheden. Disse bærer begges signatur i højre hjørne. 

Tove Møller: Fugle – får – fjeld.
Udstillingens tredje kunstner hedder Tove Møller. Hun har de sidste par år sideløbende med oliemaleri og litografi, taget fat på det tredimensionelle udtryk i bronzeskulpturer. 

Figuren støbes ind i en form, som brændes ud, hvorefter hulrummet fyldes med flydende bronze. Metoden hedder ”cire perdue” (tabt voks). Den fremkomne figur er helt unik, der findes kun den ene. 

Tove Møller henter sin inspiration fra den omgivende natur og rejser, især til de nordiske himmelstrøg.. 

Dette site bruger Cookies. Hvis du klikker "Fortsæt" accepterer du dette.
Læs mere om brug af cookies og vores privatlivspolitik her...