Ebeltoft DaghøjskoleFøtex EbeltoftMurer- og Entreprenørfirma Jens KvistEgsmark Strand-Logi - VandkærsholmPlusIceKvickly EbeltoftKKT - Skilte og TryksagerPiccoli IVSApelgren Jordt Coffee

”Vi elsker Aarhus Airport og alt det, den repræsenterer”. 

Den 16.9.2016 fyldte Aarhus Airport rundt og Ebeltoft@Net var til stede under dagens festligholdelse med flere fra bestyrelsen samt redaktøren.

Se nedenstående billedserie med fotografier af Erik Grønlund og Bjørn Helmer.

Det var da præcis 70 år siden, at ruten Tirstrup-København blev indviet og dermed markerede startskuddet til lufthavnens lange virke.

Dette blev bl.a. markeret med et veteranfly, som blev bygget for 72 år siden. Det foretog flere rundflygninger over Ebeltoft og Aarhus.

Aarhus Airport er elsket og hadet. Udskældt og forsvaret. Lufthavnen, der gennem 70 år nu har forbundet østjyderne med resten af verden, blev bygget af tyskerne under Anden Verdenskrig og er i dag et regionalt klenodie, som alle i Østjylland kender og så godt som alle har en holdning til.

I en stor del af sin levetid har lufthavnen været til debat og diskussion.

Og mens den ene debat og idé har afløst den næste, så har lufthavnens skiftende medarbejdere drevet lufthavn og sikret nem adgang til verden – fra østjydernes ’egen baghave’. Og det bliver de ved med at gøre.

Peter Høgsberg, der siden maj 2013 har været lufthavnsdirektør i Aarhus Airport og dermed repræsenterer den nyeste epoke i lufthavnens historie udtalte i sin tale bl.a.:

”For en lufthavn er ikke bare en lufthavn. Den er et aktiv, et værktøj, et middel, der sætter dig i stand til at have tid til, at kunne opnå og ikke mindst at opleve netop det, der er vigtigt for dig. Uanset om du rejser i forbindelse med dit arbejde eller skal på eventyr som privatperson.


En lufthavn er med andre ord symbolet på og realiseringen af en hel masse muligheder, vi som moderne mennesker ser som en naturlig del af livet – og det er vi rigtig glade for at kunne tilbyde både østjyder, østjyske virksomheder samt uddannelses- og forskningsmiljøet i regionen,” slog Peter Høgsberg fast.

 

Dette site bruger Cookies. Hvis du klikker "Fortsæt" accepterer du dette.
Læs mere om brug af cookies og vores privatlivspolitik her...