Ebeltoft DaghøjskoleFøtex EbeltoftMurer- og Entreprenørfirma Jens KvistEgsmark Strand-Logi - VandkærsholmPlusIceKvickly EbeltoftKKT - Skilte og TryksagerPiccoli IVSApelgren Jordt Coffee

Ebeltoft Kunstforening fik en velbesøgt fernisering den 25. februar.

I et lille hæfte fra 1974 – udgivet i anledning Åge Fredslund Andersens 70 års fødselsdag – udnævnte daværende borgmester Jens Aage Rasmussen kunstneren Aage Fredslund Andersen til at være ”en af vore egne”. Det var en flot udtalelse af en borgmester i en lille købstad på den tid.

Aage Fredslund Andersen (1904-1976) begyndte sin malerkarriere ret sent. Han var hen imod 35 år og helt og aldeles autodidakt. Men han havde lige fra begyndelsen indiskutabelt billedskabende evner med mange lighedspunkter med det surrealistiske, som var tidens kunstneriske trend.

Han skabte dog sin helt personlige form, der gav udtryk for de store naturoplevelser, som var om ham og i ham på Mols, hvortil han flyttede i 1940 efter en mere end lovende karriere som fritids- og pressefotograf i Århus.

Hjemadressen blev Strandgården med gedestalden Nøset, der kom til at lægge et populært navn til stedet, som også blev drevet som traktørsted. Her boede han med sin kone Grethe lige til sin død i 1976, og her blomstrede hans kunstneriske virke med venskaber som Oluf Høst, Jens Søndergaard og Niels Lergaard.

At hans gennemslagskraft og evner som billedskaber blev honoreret, kan man se af, at Århus Kunstforening af 1847, som i 1964 var blevet til ved en sammenlægning af tre kulturelle foreninger, som første aktivitet inviterede Aage Fredslund Andersen til at udstille i Rådhushallen. Mindre kunne ikke gøre det. To borgmesterportrætter fulgte. Han forblev til det sidste socialdemokraternes foretrukne kunstner. (Kilde: Lars Morell – 200 års kunst i Århus)

Ebeltoft Kunstforening har i dag ansvaret for de over 100 af Fredslund Andersens billeder, som ikke er i privat eje. Kunstforeningen har tidligere, i 2010, arrangeret en udstilling i lokalerne på Jernbanegade, men nu synes foreningen, at tiden er inde til at gense den berømte malers værker. Udvalget er ved ansvarsoverdragelsen blevet noget større end tidligere, og der vil uden tvivl være nye oplevelser for de besøgende.

Dette site bruger Cookies. Hvis du klikker "Fortsæt" accepterer du dette.
Læs mere om brug af cookies og vores privatlivspolitik her...