Ebeltoft DaghøjskoleFøtex EbeltoftMurer- og Entreprenørfirma Jens KvistEgsmark Strand-Logi - VandkærsholmPlusIceKvickly EbeltoftKKT - Skilte og TryksagerPiccoli IVSApelgren Jordt Coffee

Ebeltoft i konkurrencen: Danmarks smukkeste købstad

Følgende byer er indstillet til prisen som Danmarks Smukkeste Købstad: Ebeltoft, Fredericia, Faaborg, Helsingør, Kalundborg, Kerteminde, Mariager, Nysted, Præstø, Ribe, Sorø, Svaneke, Tønder, Ærøskøbing og Aabenraa.

Det er Bygningskultur Danmark, der står bag konkurrencen, som har til formål at sætte fokus på de historiske bykerners kvaliteter.

Med kåringen af Danmarks Smukkeste Købstad vil Bygningskultur Danmark fremhæve nogle af de byer, der har set potentiale og værdi i at bevare de oprindelige middelaldermiljøer og har brugt dem aktivt til at fremme både erhverv, turisme og bosætning, siger Birthe Iuel, præsident for Bygningskultur Danmark.

Sidste år kårede Bygningskultur Danmark den smukkeste landsby i landet. Det blev Sønderho på Fanø, der vandt konkurrencen. Ca. 30.000 danskere deltog i afstemningen.

Afstemning på nettet

Og det er altså fra den 6. til den 20. maj, at du kan være med til at finde Danmarks Smukkeste Købstad. Tjek og stem på hjemmesiden: www.bygningskultur.dk.

Det kan have stor betydning, såfremt det lykkes for Ebeltoft at blive kåret, som smukkeste købstad, hvorfor vi på Ebeltoft @ Net opfordrer alle vore læsere til at stemme på Ebeltoft, som har været købstad siden 1301.

Det var i sin tid kong Erik Menved, som tildelte den lille by købstadsrettighederne.

Ebeltoft har tidligere prøvet betydningen af at få titler af denne art, idet byen af Jyllands-Posten i 1992 blev udnævnt til ”Årets By i Danmark”.

I brolægningen foran byens gamle rådhus findes en bronzeplade til minde om denne kåring.


Ved at klikke på nedennævnte fotografier kommer forstørrelse.

Dette site bruger Cookies. Hvis du klikker "Fortsæt" accepterer du dette.
Læs mere om brug af cookies og vores privatlivspolitik her...