Ebeltoft DaghøjskoleFøtex EbeltoftMurer- og Entreprenørfirma Jens KvistPlusIceKvickly EbeltoftKKT - Skilte og TryksagerPiccoli IVSApelgren Jordt CoffeeSimply Tea

FRA SUKKERRØR TIL ROM ... i Ebeltoft.

Den 3. maj 2013 var der i Kulturministeriet, Ebeltoft, en spændende smagning af årgangs rom.

Det var den lokale vinhandler ”Hos Walter”, i samarbejde med salgskonsulent Johannes Nørgård fra firmaet ”Mac Y” , der stod for det velsmagende arrangement.

Som fotografierne viser, var arrangementet udsolgt med godt 100 deltagere, og sikken en oplevelse de fik serveret.

Der var årgangs rom fra mange af øerne i Caribien (Cuba, Martinique, Dominikanske Republik, Barbados og Saint Thomas m.fl.), men også Panama og Peru var repræsenteret.

Mange mennesker kender rom fra drinks og cocktails, hvor den bliver mikset med andre ingredienser, men årgangs rom er en helt anderledes fyldig smagsoplevelse, som ligger i kategori med whisky og cognac. Det præsenterede udvalg havde en alder fra 6 år og op til 21 år.

Rom er i virkeligheden en meget gammel drik - den kan spores helt tilbage til antikken. Man mener, at en rom lignende drik først blev lavet i Indien eller Kina, selvom man i dag især forbinder rom med Caribien.

Årgangs rom er den nye trend inden for spiritus og ved denne smagning fik deltagerne den spændende historie om rom og fik lov til at smage på 9 slags rom i vidt forskellige smagsvarianter. Der var desuden 1 joker i form af en likør.

Priserne pr. 1/1 flaske var fra kr. 299 til kr. 1.100. Denne aften var det imidlertid muligt at købe med god rabat.

Den erfarne og professionelle romsmager fortalte under smagningen anekdoter om rom, forklarede om de forskellige mærker, om regionerne, og om hvad produktions- og destilleringsmetoder betyder for den enkelte rom.

Video fra smagningen - husk højtalere.

Dette site bruger Cookies. Hvis du klikker "Fortsæt" accepterer du dette.
Læs mere om brug af cookies og vores privatlivspolitik her...