Ebeltoft DaghøjskoleFøtex EbeltoftMurer- og Entreprenørfirma Jens KvistPlusIceKvickly EbeltoftKKT - Skilte og TryksagerPiccoli IVSApelgren Jordt CoffeeSimply Tea

Havet tæt på - Glasmuseet Ebeltoft inviterer ud på det åbne vand

Bo Skaarup vender søndag den 18. august klokken 10.00 tilbage til Ebeltoft på gæstevisit. Han vil være at finde på Glasmuseet Ebeltoft, hvor årets sommerudstilling er ”Ocean”.

Her vil han tage gæsterne med på en "billedfortælling" rundt i de danske farvande og fortælle om "Havet tæt på os" - altså havet ved Djurslands kyster.

Bo kalder selv sit foredrag for en billedfortælling med musik, for billeder og musik taler til alle, og eventuelle sprogbarrierer viger pladsen for en fælles oplevelse af eventyr. Bo er havbiolog og ved, hvad han taler om - hele livet har havet været en livsnødvendighed for ham.

Skønt opvokset i Hvidovre ved København blev knægten Bo tidligt i barndommen "en naturens søn", der godt nok boede i Hvidovre - men levede ved Sejrøbugten, hvor familien havde sommerhus. Her var hans åndehul - på havet i sin lille båd med en fiskestang i hånden. Havbiolog eller pilot - det var de job, der stod øverst på den unge Skaarups ønskeseddel for fremtiden, men Bo var for høj til at kunne blive pilot.

Fiskene var til gengæld ligeglade, og så blev han altså havbiolog.

I dag har han det sådan, at alt for megen tid uden nærkontakt med havet og dets "beboere" får ham til tørre ud. Så det bliver til mange, lange ture på stranden og på vandet sammen med hunden Alba (der i øvrigt lugter umiskendeligt af tang ind imellem).

Mulighed for snorkeldyk med naturvejleder

Apropos strand, så er Bo medforfatter til bogen "Danmarks Strandguide (2011).

Bo er stadig et stort legebarn, der elsker udfordringer, og der er også udfordringer til gæsterne efter foredraget, hvor der er mulighed for at opleve havets liv gennem dykkerbriller, når naturvejleder ved Nationalpark Mols Bjerge, Kristian Herget, efter foredraget vil tage alle interesserede med på snorkeldyk udenfor museet.

Både børn og voksne kan prøve at dykke, dog kun børn fra 6 år. Børn under 15 år skal være i følge med en voksen.

Dette site bruger Cookies. Hvis du klikker "Fortsæt" accepterer du dette.
Læs mere om brug af cookies og vores privatlivspolitik her...