Ebeltoft DaghøjskoleFøtex EbeltoftMurer- og Entreprenørfirma Jens KvistPlusIceKvickly EbeltoftKKT - Skilte og TryksagerPiccoli IVSApelgren Jordt CoffeeSimply Tea

Middelalderborgen på Kalø 700 år.

Det var i år 1313 at kong Erik Menved grundlagde borgen, som i dag henligger som en ruin, men også som en meget besøgt turistattraktion yderst på odden i Kalø Vig.

I den anledning har Syddjurs Kommune netop bevilget kr. 150.000,- til hjælp for fejringen af den markante begivenhed.

Bag fejringen vil desuden stå Museum Østjylland, Nationalpark Mols Bjerge og Naturstyrelsen, som alle vil være med til at finansiere jubilæet.

Der var stor uro i Danmark i starten af det fjortende århundrede og Kong Erik Menved havde kort forinden nedkæmpet et oprør blandt jyske bønder og herremænd.

Langs de danske kyster var der desuden et udbredt sørøveri, hvilket bl.a. også havde medvirket at Ebeltoft by fik sine købstadsrettigheder i 1301.

Kalø Slot husede en tid blandt andet den svenske kong Gustav Vasa som fange, men mistede sin betydning omkring slutningen af 1600 tallet. Herefter blev borgen udsat for en systematisk nedrivning og mange materialer blev anvendt på andre byggerier – blandt andet Charlottenborg i København.

Nationalmuseet har i de senere år foretaget nye udgravninger på stedet og Kulturstyrelsen har stået for en omfattende og tiltrængt restaurering af ruinerne.

Næste års fejring vil bl.a. komme til at indeholde et middelaldermarked, en ridderturnering og sejlture omkring ruinen.

Andre forslag til aktiviteter er meget velkomne

Dette site bruger Cookies. Hvis du klikker "Fortsæt" accepterer du dette.
Læs mere om brug af cookies og vores privatlivspolitik her...