Ebeltoft DaghøjskoleFøtex EbeltoftMurer- og Entreprenørfirma Jens KvistEgsmark Strand-Logi - VandkærsholmPlusIceKvickly EbeltoftKKT - Skilte og TryksagerPiccoli IVSApelgren Jordt Coffee

OCEAN udstilling på Glasmuseet Ebeltoft.

Med udstillings- og aktivitetsprojektet OCEAN – havets liv og mystik set i glas tager Glasmuseet Ebeltoft fat på et stort emne: Oceanet og dets betydning for mennesket.

Den spændende udstilling kan ses i perioden fra 23. marts til 3. november 2013.

En ”sansemaskine” kalder den italienske kunstner Maria Grazia Rosin denne sært dragende blanding af goplelignende livsformer og universets yderste grænser.

Installationen vil være det første, der møder gæsterne på Glasmuseet Ebeltoft i udstillingsperioden.

OCEAN er Glasmuseet Ebeltofts hidtil største satsning og støttes økonomisk med kr. 950.000,- fra følgende fonde:

Kr. 400.000 - Nordea-fonden.
Kr. 300.000 - A. P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til almene Formaal.
Kr. 100.000 - Augustinus Fonden.
Kr. 150.000 - Knud Højgaards Fond.

Udstillingen suppleres med et omfattende program af aktiviteter, der sætter verdenshavet og vores brug af det under lup.

Glas minder på mange måder om vand. Det er transparent og kan som ingen andre materialer reflektere lyset og intensivere farverne. Derfor er der lagt op til en ganske særlig oplevelse, når Glasmuseet Ebeltoft den 23. marts åbner udstillingen, hvor 12 anerkendte, internationale kunstnere, der alle primært arbejder med glas, vil give deres bidrag til emnet.

I centrum for flere står fascinationen af havets mangfoldige liv men også havets dragende væsen, myter og miljømæssige aspekter har inspireret kunstnerne.

”Takket være den store opbakning fra fonde kan vi gennemføre projektet i fuldt omfang. Vi inviterer til oplevelser og eftertænksomhed i udstillingerne og i den brede vifte af aktiviteter, vi udbyder,” siger Dagmar Brendstrup, direktør for Glasmuseet Ebeltoft.

”En række passionerede mennesker vil fortælle om deres hav – lige fra kaptajnen, som sejler med et af Mærsks store fragtskibe, over globetrotteren og forskeren, der kan fortælle om livet i dybet, til havbiologen, der malerisk kan berette om liv og undersøiske landskaber i Kattegat og Ebeltoft Vig efterfulgt af muligheden for et snorkeldyk i dybet lige uden for Glasmuseet. En australsk ”glas-mationsfilm” Dr Mermaid and the Abovemarine fortæller om truslerne mod livet i havet – filmen og figurerne kan ses i udstillingen.

Alle landets skoler er inviteret til at lade sig inspirere af filmen og afslutte et skoleprojekt med deres egen film om havet,” fortæller Dagmar Brendstrup.

”Projektet er andet og mere end en udstilling. Det rummer mange aktiviteter som fx dykning, kogekunst og fortællinger om livet på havet. På den måde rækker projektet ud til flere forskellige målgrupper, som vil kunne få en ny, inspirerende indgang til den visuelle kunst. Dette hænger godt sammen med Nordea-fondens mål om at støtte aktiviteter, der fremmer gode liv inden for sundhed, motion, natur og kultur,” siger sekretariatschef Ulla Björnsson.

Dette site bruger Cookies. Hvis du klikker "Fortsæt" accepterer du dette.
Læs mere om brug af cookies og vores privatlivspolitik her...