Ebeltoft DaghøjskoleFøtex EbeltoftMurer- og Entreprenørfirma Jens KvistEgsmark Strand-Logi - VandkærsholmPlusIceKvickly EbeltoftKKT - Skilte og TryksagerPiccoli IVSApelgren Jordt Coffee

Så er det tid til nye Samsø-kartofler!

Traditionen tro sejles den første høst til Ebeltoft med Veteranskibet Skødshoved.

Lørdag den 8. juni kl. 10, ankommer Skødshoved til Ebeltoft med lasten fuld af friskopgravede Samsø-kartofler.

Som noget nyt landes kartoflerne i år i Fiskerihavnen.

På grund af den kolde og lange vinter er kartoflerne sent på den i år, men kartoffelavleren tør godt stå inde for kvaliteten, så det er vel værd at vente på.

I år er der kartoffelkalads i Ebeltoft for 12. gang og festen har fundet sine faste rammer. Allerede fredag sejler Skødshoved til Langøre på Samsø, hvor de friskopgravede kartofler bliver lastet om aftenen.

Tidligt lørdag morgen sættes kursen mod Ebeltoft, hvor der er forventet ankomst kl. 10.

På kajen i Ebeltoft modtages Skødshoved af kanonsalut, et talrigt publikum og ikke mindst Marineforeningens Slubkor, der synger de gyldne rodknolde i land.

På kajen er festteltet slået op, støtteforeningens faste kokke har hakket persillen og flæsket er klar på panden.

Dagens ret er selvfølgelig stegt flæsk, persillesovs og NYE kartofler.

Overskuddet fra kartoffelkaladsen er et tiltrængt driftstilskud den 106 år gamle parketbåd. Det er ikke nogen billig fornøjelse at holde den gamle dame sejlende, især ikke når hun skal opfylde Søfartsstyrelsens krav til et passagerskib. Netop passagersejlads er Skødshoveds egentlige formål, og igen i år sejles der turistsejladser i hele skolens sommerferie.

Veteranskibet har indgået et samarbejde med Nationalpark Mols Bjerge, således at der i år sejles både fra Fregathavnen i Ebeltoft og fra Nappedam.

Der bliver også arrangeret dagture ”nationalparken rundt”.

Dette site bruger Cookies. Hvis du klikker "Fortsæt" accepterer du dette.
Læs mere om brug af cookies og vores privatlivspolitik her...