Ebeltoft DaghøjskoleFøtex EbeltoftMurer- og Entreprenørfirma Jens KvistEgsmark Strand-Logi - VandkærsholmPlusIceKvickly EbeltoftKKT - Skilte og TryksagerPiccoli IVSApelgren Jordt Coffee

Nye elever fra mange lande er klar til at indtage Ebeltoft.

Efter grundige forberedelser er Den Europæiske Filmhøjskole i Ebeltoft nu klar til at byde de 116 unge filmelever fra hele verden velkommen til deres 1-årige kursus.

Denne uge åbner filmhøjskolen dørene for sine nye elever, som skal bo og lære sammen på skolen de næste knap ni måneder. Det bliver en oplevelse for livet – også selvom nogle ting vil være anderledes, end de ellers er på skolen. Skolens medarbejdere har arbejdet med at implementere nye procedurer for elevernes hverdag i henhold til de officielle Covid-19 retningslinjer for højskolers lange kurser.

De første uger
De første uger efter elevernes ankomst kommer filmhøjskolens elever ikke til at agere med det omkringliggende samfund, men bliver så vidt muligt på skolens område eller i naturen.
Eleverne vil fra første dag blive inddelt i mindre grupper, som bl.a. skal bo sammen og spise sammen – og der vil være fokus på afstand, rengøring og hygiejne, både i undervisningen og i hverdagen på skolen.
Der vil ikke være buffet, og eleverne vil skulle gøre rent på deres værelse og
på fællesarealer dagligt.

Vi sætter rammerne – alle har ansvar
Eleverne vil ved ankomst få udleveret en folder med de nye procedurer i forhold  til afstand, samvær, undervisning, måltider, rengøring m.m., og herefter vil det  være et fælles ansvar for både elever og ansatte at hjælpe hinanden med at  følge procedurerne.

Forstander Ellen Riis siger:

’Vi glade for, at det trods alt er muligt for os nu at byde en dejlig flok elever indenfor til et år med film, inspiration og socialt samvær. For både elever og personale handler det nu om at bruge vores stærke fællesskab til at gøre undervisningen og hverdagen så coronasikker som overhovedet muligt.

Vi har forberedt os, og vi føler os klar, men selvfølgelig vil der være forhold, vi ikke kan forudse.

Vi har aldrig stået i en lignende situation før, og vi vil skulle lære i processen sammen med eleverne. Jeg føler mig overbevist om, at elever og ansatte vil løfte opgaven sammen, så vi får et inspirerende og lærerigt skoleår på trods af den situation, som verden befinder sig i.’

Der vil fortsat være offentlig biograf, skolebio og filmklubber på filmhøjskolen, men selvfølgelig med øget fokus på afstand, hygiejne og rengøring.


Personalet på filmhøjskolen på personaleudflugt til Maltfabrikken. De er nu klar til at modtage et nyt hold filmelever for skoleåret 2020-21. Foto: Bahare Ruch.


De nye filmelever på gåtur til Fregatten Jylland. De første to uger agerer de nye elever ikke med det omkringliggende samfund, men går dog et par ture for at få lidt frisk luft. Foto: Bahare Ruch

Dette site bruger Cookies. Hvis du klikker "Fortsæt" accepterer du dette.
Læs mere om brug af cookies og vores privatlivspolitik her...