Ebeltoft DaghøjskoleFøtex EbeltoftMurer- og Entreprenørfirma Jens KvistPlusIceKvickly EbeltoftKKT - Skilte og TryksagerPiccoli IVSApelgren Jordt CoffeeSimply Tea

4. februar – 28. maj 2017

Dovenskab i Ebeltoft 

"Hellere lille og vågen end stor og doven… "

"Lediggang er roden til alt ondt… "

"Den, der sover, synder ikke... "

Ordsprogene om det at være doven, lad eller uvirksom er mange.

Mens de fleste af de syv middelalderlige dødssynder med tiden er blevet accepteret eller måske ligefrem anset for dyder i dag, betragtes dovenskab stadig som syndigt. 

Med afsæt i netop denne dødssynd præsenterer Glasmuseet Ebeltoft for første gang for et dansk publikum de to internationalt anerkendte mexicanske kunstnere, Einar & Jamex de la Torre. 

Dovenskab i internationalt perspektiv 

Til at give et nutidigt blik på dovenskab har Glasmuseet Ebeltoft inviteret to absolutte enere på den internationale glasscene.

De la Torre-brødrene er kendte for deres uhøjtidelige og humoristiske sti.

Med dybe rødder i den farverige mexicanske kultur og motivverden blander de elementer fra oprindelige religioner som mayakulturens ånde- og dyretro med religiøse motiver fra den europæiske kunsthistorie. 

Og som erklærede anti-minimalister dyrker de bevidst det barokke og det overlæssede i deres karakteristiske lenticulars og skulpturelle tableauer, der kombinerer figurer i blæst og varmt formet glas med digitale prints og forskellige materialer. 

Udstillingen er en del af DE SYV DØDSSYNDER – et samarbejde mellem syv kunstmuseer i Region Midtjylland – og et af de største kunstprojekter under Europæisk Kulturhovedstad Aarhus 2017.

Dette site bruger Cookies. Hvis du klikker "Fortsæt" accepterer du dette.
Læs mere om brug af cookies og vores privatlivspolitik her...