Ebeltoft DaghøjskoleFøtex EbeltoftMurer- og Entreprenørfirma Jens KvistEgsmark Strand-Logi - VandkærsholmPlusIceKvickly EbeltoftKKT - Skilte og TryksagerPiccoli IVSApelgren Jordt Coffee

Havedag med glas og gyldne dråber og oplev Glasmuseets skønne udendørs anlæg søndag 7. september 2014.

Havedag med glas og gyldne dråbe

Oplev Glasmuseets skønne have søndag 7. september og forkæl alle kroppens sanser med duftende roser, smukke blomsterkreationer, årstidens dram og glødende magi i glasværkstedet.

Søndag 7. september byder Glasmuseet Ebeltoft på oplevelser for alle kroppens sanser, når Ebeltoft Drambryggere, det Danske Rosenselskab og Anni’s Blomsterværksted indtager Glashaven. Fra kl. 11-15 laver Anni og Anni fra Anni’s Blomsterværksted, Ebeltoft, naturbuketter og dekorationer med planter og blomster fra Glashaven.

I anledning af museets aktuelle BODYTALK-udstilling laver de også ”dekorationer” til kroppen - blandt andet arm- og hårpynt.

I Glashaven er både Dronning Ingrids og Ghita Nørbys yndlingsroser repræsenteret.

Dronning Ingrid holdt meget af rosen Zephrine Drouhin - en pragtfuld tornløs rosa klatrerose, som har en vidunderllig duft, og som findes midt i ét af Glashavens bed omkranset af den tornfyldte Omeiensis rose. Ghita Nørby valgte også en historisk klatrerose, Alberic Barbier, til sit bed i Glashaven.

Her er plantet fire af slagsen af denne smukke cremefarvede, fyldige æbleduftende rose, som i blomstringstiden beundres meget af museets gæster. Rosen beholder sit smukke mørkegrønne løv næsten helt til jul, i milde vintre længere. 

Fra kl. 11-17 kan man købe et begrænset antal af de ovennævnte roser i haven og få gode råd med på vejen.  

Ellen Margrethe Hale fra Det Danske Rosenselskab vil også løbende fortælle om planterne i de forskellige bede i Glashaven og man vil også kunne købe Søren Ryges yndlingsstaude, Violfrøstjerne, som også findes i museets have.   

Mød blandt andre Ebeltoft Drambryggere i Glasmuseets have søndag 7. september, når museet inviterer til havedag med rosensalg, blomsterbinding, haverundvisning og aktivitet i Glashytten. 

Fra kl. 11-17 kan man møde Ebeltoft Drambryggere og få gode tips til at brygge sin egen snaps.

Drambryggerne vil være at finde i pavillonen, hvor der kan købes fristende smagsprøver på årstidens dram. Overdrambrygger Mariann Adams giver gode råd og lover at medbringe Drambryggernes urteliste og opskrifter til inspiration.

I glasværkstedet kan man hele dagen se, hvordan flydende glas trylles om til flotte snapseglas af glaspuster Pia Nissen og i butikken er der mulighed for at købe unikke snapseglas fremstillet af danske glaspustere og kunsthåndværkere. 

Kl. 14 er der rundvisning for alle interesserede i museets Bodytalk-udstilling. 

Alm. entré til museet (børn gratis adgang).

Mulighed for køb af smagsprøver.

Læs mere om haven og museets aktiviteter på www.glasmuseet.dk

Havedagen er arrangeret i samarbejde med Det Danske Rosenselskab, Ebeltoft Drambryggere og Anni's Blomsterværksted, Ebeltoft.

Dette site bruger Cookies. Hvis du klikker "Fortsæt" accepterer du dette.
Læs mere om brug af cookies og vores privatlivspolitik her...