Ebeltoft DaghøjskoleFøtex EbeltoftMurer- og Entreprenørfirma Jens KvistEgsmark Strand-Logi - VandkærsholmPlusIceKvickly EbeltoftKKT - Skilte og TryksagerPiccoli IVSApelgren Jordt Coffee

Nederst på siden findes årets "æblekunstværk"

Næste års plakat.

Trine Skovby, Ebeltoft.

Pressemeddelelse:

Ebelfestival 2019 blev en stor succes. Alle udstillere var for første gang placeret 5 forskellige steder på byens torve.

Fra de besøgendes side blev der udtrykt stor tilfredshed med placeringerne i byen frem for på Festpladsen. Mange som tidligere har besøgt Ebelfestival fortalte, at det var første gang de kom ind i Ebeltoft by. Besøgstallet er svært at sige præcist, men de fleste dage var gaderne sorte af mennesker, så antal besøgende er meget højere end tidligere, siger Palle Rasmussen, formand for Ebelfestival.

Mange udstillere var også tilfredse og udtrykte ønske om at komme igen til næste år. Enkelte mente at skiltning og vejvisning skulle forbedres. Der var rekord mange udstille i år, i alt 53 forskellige udstillere.

Det samlede indtryk af Ebelfestival i den nye version skal nu evalueres og det er bestyrelsens vurdering på nuværende tidspunkt, at modellen med placering i byen skal fastholdes. Det har hele tiden været tanken, at dette første år skulle være et læreår, som kan give ind put til udvikling og forbedringer, siger Palle Rasmussen.

For Ebelfestival var det også et rekordår med hensyn til salg af æbler, saft og æbletræer. Æblerne til saftpresning var udsolgt fredag eftermiddag og den lokale leverandør kunne ikke levere mere. Så gik Ebelfestivals frivillige i gang med at finde andre leverandører og det lykkes, at finde et par tons i Odder. Et hold kørte så til Odder om natten for at hente yderligere æbler til saft presning. Der blev i alt presset mere end 17 tons æbler og solgt mere end 4,5 tons spiseæbler. Salget af æbletræer var næsten det dobbelte af tidligere år, i alt knap 200 træer.

Plakatkonkurrencen havde 9 plakater med til publikums afstemning. Vinder blev Trine Skovby, Ebeltoft, med næsten 1/3 af de afgivne 3800 stemmer.

Samarbejdet med Maltfabrikken, Kulturloftet har også fungeret godt. Her har været aktiviteter både for børn og voksne hver dag hele ugen. Flere gange med fulde huse.

Bestyrelsen takker alle frivillige, sponsorer, udstillere, kommunen, Maltfabrikken og myndighederne for godt samarbejde i forbindelse med Ebelfestival 2019, version 4.0.


Herefter holder bestyrelsen nu evalueringsmøder og glæder sig til at udvikle forbedringer til Ebelfestival 2020, version 4.1.

Billedet viser årets æblemosaik: "Molbo historien om hummeren".
Udarbejdet af kunstneren Niels Rahbæk

Dette site bruger Cookies. Hvis du klikker "Fortsæt" accepterer du dette.
Læs mere om brug af cookies og vores privatlivspolitik her...