




I Danmark er der efter KRAK 5 personer, der har ”Ebeltoft” som mellemnavn.
Bjørn Helmer:
Jeg har siden 1983 boet med min familie i Ebeltoft. I løbet af årene har jeg truffet mange mennesker, indbyggere såvel som gæster.
Jeg har dog kun én gang truffet personer med efternavnet ”Ebeltoft”, og det var en familie fra Norge.
I denne sommer er de i Ebeltoft for 10. gang, og vi satte hinanden stævne i forretningen HOS WALTER, da Kristian så (måske) giver en lille én for at markere begivenheden. Det gjorde han.
Ebeltoft er for den norske familie deres anden bopæl, og de synes selv, at det er ret morsomt, at de bærer byens navn som deres familienavn.
Gennem diverse research har vi fundet ud af, at Jens, som var klokker og postfører, levede i årene 1668 – 1729 og bar efternavnet Willumsen Ebeltoft.
Førnævnte Jens var således tip, tip, tip, tip, tip, tipoldefar til Marius, som nu atter er i Ebeltoft, og hvis søn Nikolai kan føje endnu et ”tip” til rækken.
Jens´ far hed Willumb Sørensen (1625 – 1705). Han boede i Ebeltoft, men af en eller anden årsag måtte han flytte eller flygte til Norge.
Willumb føjede Ebeltoft til sit navn, og det er så blevet ved slægten siden da. Det skønnes, at der nu findes mellem 80 og 100 nordmænd, som bærer efternavnet ”Ebeltoft”.
Familien bor i dag i Halden tæt på grænsen til Sverige. Det var her, at svenske kongen Karl XII i 1718 blev skudt.
Ved opholdene i Ebeltoft er der nogle steder, som absolut skal besøges. Det er HOS WALTER, Ebeltoft Gårdbryggeri samt Ree Park.
Under sine besøg har Marius Saxer Ebeltoft prøvet næsten alle muligheder for overnatning, men bor denne gang på Danhostel.
Marius kører i elbil og savner steder, hvor han kan oplade bilen. Faktisk er det kun muligt ved Føtex. Det bør overvejes, at få flere lade stationer oprettet.
Fra den norske familie er modtaget denne orientering:
"Den norske historien sier at han ble tatt for krypskyting (krybskytteri) og derfor ble landsforvist til Tromsø i 1698 som embetsmann, som klokker og poståpner.
Den danske historien går ut på, at han underslo (benyttede) kirkeskatten for å bygge ut havnen for fiskerene i Ebeltoft. Denne historien ble fortalt meg av en dame som arbeidet ved dukkemuseet i Ebeltoft".
Marius og Nikolai Saxer Ebeltoft flankeret af Bjørn Helmer og Kristian Busk.

