Ebeltoft DaghøjskoleFøtex EbeltoftMurer- og Entreprenørfirma Jens KvistPlusIceKvickly EbeltoftKKT - Skilte og TryksagerPiccoli IVSApelgren Jordt CoffeeSimply Tea

Ferniseringen af den fælles udstilling løber af stablen lørdag den 25. august kl. 11.

Udstillingsaftalen med Jens Overgaard Christensen, som er den ene af to spændende nye udstillere i Tinghuset, blev konfirmeret på en stor udstilling på Silkeborg Bad, hvor Jens Overgaard Christensen viste sine fantastiske akvareller.

På gulvet har kunstforeningen inviteret en udstiller, som er et lokalt koryfæ, nemlig billedhugger Anders Gjerding Geertsen.


Se også plakaten nederst på siden.

Jens Overgaard Christensen forlagde - efter sin uddannelse i Århus og 15 års virke som billedkunstner og illustrator i København - residensen til Vestkysten, hvor han siden har helliget sig sin kunstneriske virksomhed med udstillinger, illustrationsopgaver og bogudgivelser.

Han har udført naturillustrationer for bl.a. Naturstyrelsen, samt udgivet bog værker med fugle fra Danmarks rige natur. Den svenske ø, Gotland, har også haft hans store interesse, og akvarellerne herfra er unikke.

På udstillingen i Ebeltoft vises eksempler på fugle-, dyre- og blomstermotiver, men også de mindre kendte sider af Jens Overgaard Christensens virke så som landskaber og arkitektur.

Jens har i anledning af udstillingen været i arkiverne og fundet Ebeltoft-inspirerede værker – bl.a. fra ungdomsårene i familiens sommerhus Ved Fredskoven nær Gravlev og Jernhatten.

En udtalelse fra et dommerpanel lyder, som følger: ”En sublim teknisk beherskelse samt overbevisende kunstnerisk udtryk!”

Skulptøren Anders Gjerding Geertsen har sit atelier på Øer i udkanten af Nationalpark Mols Bjerge i en ca. 200årig gammel ejendom.

Her er der skabt en lang række kunstværker udført i bronze, granit og marmor, som kan ses på centrale steder i såvel Danmark som udlandet – så langt væk som i Shanghai.

Han har malet og undervist i mere end 40 år og er repræsenteret på adskillige europæiske museer.

Anders Gjerding Geertsen er født i Vejle. Som kunstner uddannede han sig på Århus Kunstakademi og har studeret på italienske billedhuggerværksteder, og flere af hans skulpturer er blevet støbt på italienske og spanske bronzestøberier. Skulpturerne udtrykker ofte arketypiske, menneskelige relationer og naturmetamorfoser.

Ud over hans righoldige og skattede virke som billedhugger, er der også blevet tid til en uddannelse som kunsthistoriker på Århus Universitet.

Dette site bruger Cookies. Hvis du klikker "Fortsæt" accepterer du dette.
Læs mere om brug af cookies og vores privatlivspolitik her...