Ebeltoft DaghøjskoleFøtex EbeltoftMurer- og Entreprenørfirma Jens KvistEgsmark Strand-Logi - VandkærsholmPlusIceKvickly EbeltoftKKT - Skilte og TryksagerPiccoli IVSApelgren Jordt Coffee

Århus kommune har valgt at samarbejde med de øvrige kommuner, som udgør Midtjylland, således at i alt 19 kommuner er fælles om projektet. 

De syd dødssynder.
Syv museer i regionen har hver inviteret en national eller international kunstner til at arbejde med én af de syd dødssynder (fråseri, stolthed, begær, dovenskab, misundelse, vrede og grådighed).

I perioden 3. februar til 28. maj vil Glasmuseet Ebeltoft vise udstillingen: ”Dovenskab”.

Syddjurs Folkeuniversitet vil på Glasmuseet tilbyde en foredragsrække om mexicansk kultur med tilknytning til udstillingen ”Dovenskab”.
 

Young Glass: Experimental glas-workshop og ”Glassheap Challenge”.
Workshop med deltagelse af danske og internationale glaskunstnere. Under ledelse af engelske Matt Duran genanvendes og gentænkes allerede eksisterende glasprodukter. 

Globalt set er så meget affaldsglas i omløb at det principielt er unødvendigt at udvinde råstoffer til at fremstille nyt glas. I stedet for at fremstille nyt omformer vi derfor det gamle. 

Publikum kan følge arbejdet i workshoppen der har finder sted i museets arbejdende værksted. 

I perioden 26. oktober til 29. oktober inviteres under ledelse af den amerikanske glaskunstner Stacey Neff lokale kunstnere, der traditionelt ikke arbejder med glas, til at anvende og gentænke genbrugglas. Neff ’s udgangspunkt er et affaldproduktet. ”Der er bjerge af genbrugsglas der venter på at blive brugt. Det tager naturen 4000 år at runde glassets kanter, men vi kan genbruge og nytænke det samme materiale på blot et par dage


”Syndige søndage med præstetanker om stort og småt”
På Glasmuseet gennemføres følgende foredrag (start kl. 14):

12.02  Heidi Bisgaard, Sognepræst, Ebeltoft, Handrup, Dråby
05.03: Morten Bay-Mortensen, Sognepræst m.m. i Syddjurs Provsti
26.03: Anne Kirstine Langkjer, Sognepræst, Kolind
23.04: Mia Brøgger, Sognepræst, Tirstrup 

Ny Malt Torv.

Præsenteret af Fonden Den Ny Maltfabrik.
Periode: 1. september 2016 til 31. oktober 2017
Ny Malt Torv er et torve-eksperiment, som gentænker og sampler torvet som fænomen, ud fra helt nye aspekter, og med helt nye formål.

Ny Malt Torv tilrettelægges som et midlertidigt anlæg omkring resterne af S.B. Lundbergs Maltfabrik, som står tilbage som et monument fra en svunden tid.

Ny Malt Torv skal stå færdig til feriehøjsæsonen, og vil forbinde området fra gågaden Adelgade ned til strandkanten ud mod Ebeltoft Vig. 

Kunstneren Roman Signer

Præsenteres af bl.a. Kvadrat, Ebeltoft, i perioden 1. juni til 31. august.

I samarbejde med Kvadrat er Kunsthal Aarhus stolt af for første gang at kunne præsentere denne enestående samtidskunstner og hans værker i Danmark.

Signer viser både nye og eksisterende værker, inklusiv film og skulpturværker i Kunsthal Aarhus samt to bestilte, permanente udendørsskulpturer ved Kvadrats domicil i Ebeltoft.

The Island.

Præsenteres af Syddjurs Kommune.
En flydende scene for kultur og musik ved Ebeltoft.

The Island åbner i september 2017 med et festprogram, der omfatter både performance, modeshows og børneteater.

The Island er en pragtfuld og karismatisk platform for nye måder at arbejde med kunst, kultur og kreativitet på.

Filmtalenter på tværs af grænser.
I perioden 12. juni til 15. juni vil Den Europæiske Filmhøjskole være rugemaskine for og iværksætter bag nogle af verdens mest fremtrædende filmskabere og skuespiltalenter i snart 25 år.

Skolen har stået bag talentudvikling for hele filmindustrien i Danmark og resten af verden.

Dette site bruger Cookies. Hvis du klikker "Fortsæt" accepterer du dette.
Læs mere om brug af cookies og vores privatlivspolitik her...