Ebeltoft DaghøjskoleFøtex EbeltoftMurer- og Entreprenørfirma Jens KvistEgsmark Strand-Logi - VandkærsholmPlusIceKvickly EbeltoftKKT - Skilte og TryksagerPiccoli IVSApelgren Jordt Coffee

Syddjurs Folkeuniversitet i samarbejde med Museum Østjylland om et spændende foredrag.

Sådan begravede de deres døde i bronzealderen
Gravgaver, dragter og den måde, de døde blev lagt i graven på, rummer en guldgrube af viden om vor fjerne forfædre.
I rækken af fire foredrag om arkæologi inviterer Museum Østjylland og Syddjurs Folkeuniversitet i Ebeltoft nu til at komme bag gravskik og brug i bronzealderen.
Foredrag om ”Gravskik i bronzealderen”, mandag den 22. september 2014, kl. 19 – 21, Aktivitetshuset, Nørre Alle 4, Ebeltoft.
Det er museumsinspektør, Ph.d. Lise Frost fra Moesgaard Museum, der vil dele ud af sine store viden om fortidens gravskik med udgangspunkt i gravhøjsbyggeri og de berømte egekiste-begravelser. Som et eksempel på en interessant gravhøj vil Lise Frost vil fortælle om gravhøjen Borum Eshøj (vest for Århus).

Lise Frost vil også stille skarpt på bronzealdergravene som en righoldig kilde til viden om menneskene og deres dragt, køn, sundhedstilstand og levealder. Desuden vil tilhørerne kunne høre om bronzealderens myter, ritualer og kosmologi, som det afspejler sig i gravlæggelserne.
Lise Frost vil vise billeder og svare på spørgsmål.
I de resterende to foredrag i foredragsrækken sættes fokus på arkæologiske historier om:
• Ofring af krigere og om ritualer til at formilde guderne, den 6. oktober.
• Enestående fund fra oldtiden, den 3. november.
Pris: 125 kroner per foredrag.
Tilmelding nødvendig på www.syddjurs-folkeuniversitet.dk

Billedtekst (gravhøj): Foredraget ”Gravskik i bronzealdern” vil bl.a. handle om udgravningen af gravhøjen Borum Eshøj og de spændende fund fra bronzealderen, der blev udgravet der. Gravhøjen er kendt for fundet af tre yderst velbevarede egekistegrave.
Fotokilde: Moesgård Museum

Dette site bruger Cookies. Hvis du klikker "Fortsæt" accepterer du dette.
Læs mere om brug af cookies og vores privatlivspolitik her...