Ebeltoft DaghøjskoleFøtex EbeltoftMurer- og Entreprenørfirma Jens KvistEgsmark Strand-Logi - VandkærsholmPlusIceKvickly EbeltoftKKT - Skilte og TryksagerPiccoli IVSApelgren Jordt Coffee

Byråd sætter gang i flytning af bibliotek og museum til Maltfabrikken.

Stor arkitekt- konkurrence sat i gang.  

Fredag d. 18. december 2015 blev dagen, hvor den store arkitektkonkurrence for Maltfabrikken blev skudt i gang.  

Frem mod d. 29. januar 2016 kan arkitekter fra Danmark og udlandet anmode om at blive prækvalificeret til konkurrencen, der er en ambitiøs to-faset konkurrencemodel til i alt 1,9 mio. kr. Vinderen forventes at blive fundet i september 2016. 

Bestyrelsesformand for Den ny Maltfabrik Anders Byriel udtaler: "Vores drøm er at gøre Ebeltoft til en oase for kultur, kunst og kreativitet og dermed en endnu mere attraktiv by, der kan tiltrække både nye borgere og turister.” 

Borgmester i Syddjurs Kommune Claus Wistoft udtaler: ”Den ny Maltfabrik er et godt eksempel på et udviklingsprojekt, der tager afsæt i en helt særlig kulturhistorisk bygningsmasse og skaber en strategisk byudvikling med fokus på de stedbundne potentialer, vi er stolte af i Syddjurs Kommune. De revitaliserede fabriksbygninger og de omkringliggende byrum mellem gågade og kyst vil i fremtiden styrke Ebeltoft som central turistby og attraktiv by for bosætning”.  

52 mio. kr. i gave på få måneder.

Opbakningen til Den ny Maltfabrik er stor fra lokale gavegivere såvel som fra landets fonde.

* Salling Fondene donerede 7 mio. kr. i oktober. 


* A.P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond
   til almene Formaal donerede 25 mio. kr. i november,

og

* Realdania donerede 20 mio. kr. i december.

Hermed har partnerskabet mellem Syddjurs Kommune og Fonden Den ny Maltfabrik nået det punkt, hvor der sætter gang i realiseringen af projektet.

Syddjurs Byråd har således vedtaget at sætte gang i flytningen af biblioteket samt etablere museum.

Der mangler stadigvæk den sidste fundraising, men det er ambitionen og håbet, at flere fonde og forhåbentlig også lokale virksomheder og personer vil hjælpe projektet i mål.  

Dette site bruger Cookies. Hvis du klikker "Fortsæt" accepterer du dette.
Læs mere om brug af cookies og vores privatlivspolitik her...