Ebeltoft DaghøjskoleFøtex EbeltoftMurer- og Entreprenørfirma Jens KvistEgsmark Strand-Logi - VandkærsholmPlusIceKvickly EbeltoftKKT - Skilte og TryksagerPiccoli IVSApelgren Jordt Coffee

Udstillings-periode: 11. januar – 15. marts 2015.

Bemærk nye åbningstider 2015:
2/1  - 27/3:   10-16, torsdag-søndag* 
28/3 - 30/6:   10-17, alle dage
1/7  - 16/8:    10-18, alle dage
17/8 - 31/10:  10-17, alle dage
1/11 - 30/12:  10-16, torsdag-søndag

*Uge 7 og 8 i Vinterferien har museet åbent alle dage.


“A PLACE FOR EVERYTHING / EVERYTHING IN ITS PLACE”

I sine seneste værker arbejder Alison Lowry med erindring - både den personlige og den kollektive - med fokus på rekonstruktion og dekonstruktion.

De nye arbejder tager afsæt i en mere videnskabelig tilgang til erindring, det være sig neurologisk eller medicinsk, fysisk og følelsesmæssig.

Fra 11. januar 2015 viser Glasmuseet Ebeltoft med STUDYudstillingen ”A Place for Everything / Everything in its Place” resultatet af denne nye interesse.

Alison Lowry bor i Belfast, Nordirland. Hun tog afgang i Art and Design fra University of Ulster i 2009 og har siden vundet adskillige priser, heriblandt Royal Ulster Academys Sølvmedalje i 2010 og "the Warm Glass Prize" i 2010 og 2011.

Alison Lowry har også baggrund indenfor tekstil med en håndværksmæssig uddannelse i kreativt broderi og har hidtil kombineret interessen for tekstil og historisk broderi med sit arbejde i glas.

Under et arbejdsophold ved Corning Museum of Glass, USA, begyndte hun imidlertid at undersøge det psykologiske fænomen, "Repetition Compulsion".

Et begreb, som blev udviklet af Freud i 1920erne, og som beskriver en trang til igen og igen at gentage en traumatisk begivenhed eller de omstændigheder, der omgav den.

Denne interesse blev startskuddet til en undersøgelse af, hvor den traumatiske erindring er placeret i hjernen og hvordan vores fortid kan holde os fanget.

Alison Lowry samarbejder i øjeblikket med Tony Gee, professor ved PET Chemistry fra Kings College London og håber, at denne nye research vil føre hendes arbejde i nye retninger.

Mere på www.alisonlowry.co.uk

Artist talk:
På åbningsdagen, søndag 11. januar 2015, vil Alison Lowry give en ”Artist talk” om sit arbejde. Foredraget finder sted kl. 15 på Glasmuseet Ebeltoft og vil foregå på engelsk. Gratis efter betalt entré til museet.

Fakta om THE STUDY

-Udstillingen er én i serien af projekter under Glasmuseets STUDYkoncept.
-THE STUDY kan søges af yngre kunstnere, der kan bruge det som en platform at etablere sig fra, eller etablerede kunstnere, som ønsker at eksperimentere med nye idéer, for eksempel i forbindelse med længerevarende projekter.

-Det første STUDYprojekt løb af stablen i 2008.
-Læs mereom THE STUDY på www.glasmuseet.dk.

Seniorakademi med fokus på irsk kultur:
I forbindelse med udstillingen sætter Folkeuniversitetet Ebeltoft i samarbejde med Glasmuseet Ebeltoft fra februar 2015 fokus på irsk kunst og kultur gennem en række foredrag samlet under betegnelsen ”Seniorakademi”.

Programmet vil være tilgængeligt på www.syddjurs-folkeuniversitet.dk.

Dette site bruger Cookies. Hvis du klikker "Fortsæt" accepterer du dette.
Læs mere om brug af cookies og vores privatlivspolitik her...