Ebeltoft DaghøjskoleFøtex EbeltoftMurer- og Entreprenørfirma Jens KvistEgsmark Strand-Logi - VandkærsholmPlusIceKvickly EbeltoftKKT - Skilte og TryksagerPiccoli IVSApelgren Jordt Coffee

Tora Urup er repræsenteret med værker i perioden: 31. maj til 27. september 2015

Glasset på bordet
Se værker af den prisbelønnede formgiver, Tora Urup, på Glasmuseet Ebeltoft.

Tora Urup er formgiver med speciale i glas og keramik. Hun arbejder både med formgivning til industriel produktion og til mindre serier og unika. Frem til 27. september er hun aktuel i Glasmuseets store visning af Dansk Glas med en serie karakteristiske skåle og et enkelt værk, som hører under museets samling.

Tora Urup er en absolut ener indenfor glasformgivning og hun har modtaget adskillige legater og hædersbeviser, senest Nationalbankens Jubilæumsfonds hæderspris i 2014.

Hendes arbejde er baseret på enkle, klassiske arketyper, hvor processen og materialets karakter udforskes. De seneste ti år har Tora Urup især interesseret sig for at undersøge den effekt, der opstår, når lag af farvet og klart glas af varierende tykkelse interagerer med hinanden indenfor en cirkulær skålform. Tre eksempler herpå kan ses i Glasmuseets aktuelle DG15-udstilling, hvor også ét af Tora Urups tidlige værker vises.


Tora Urup arbejdede med keramik i Tokoname, Japan, 1982-83, og studerede herefter glas og keramik i Danmark og England.

Hun tog afgang fra Royal College of Art i London i 1994 og vendte herefter tilbage til Danmark for at arbejde sammen med Holmegaard Glasværk og Royal Copenhagen. Tora Urup modtog.

Tora Urup er repræsenteret i adskillige internationale samlinger, heriblandt på Glasmuseet Ebeltoft, Designmuseum Danmark, København, Museet for kunst og design, Helsinki, Finland, The Craft and Design Museum Reykjavik, Island, og Coburg Glasmuseum, Tyskland.

Hendes designs kan også findes i Butik for Borddækning i København – et fællesskab mellem syv danske designere og formgivere.

Læs mere om på www.toraurup.dk

Dette site bruger Cookies. Hvis du klikker "Fortsæt" accepterer du dette.
Læs mere om brug af cookies og vores privatlivspolitik her...