Ebeltoft DaghøjskoleFøtex EbeltoftMurer- og Entreprenørfirma Jens KvistEgsmark Strand-Logi - VandkærsholmPlusIceKvickly EbeltoftKKT - Skilte og TryksagerPiccoli IVSApelgren Jordt Coffee

Søndag 25/2 kl. 14.00


HISTORIEN OM HOLMEGAARD
 

I tilknytning til den aktuelle udstilling, Sørens samling – af glas fra Holmegaard, inviterer Glasmuseet Ebeltoft søndag 25. februar kl. 14 til foredrag om det hæderkronede danske glasværk.

Foredraget holdes af Mette Bielefeldt Bruun, leder af Næstved Museum. 

Holmegaard Glasværk åbnede i 1825 i Fensmark nær Næstved og lukkede med finanskrisen i 2008. Med dets næsten 200-årige historie er det derfor både det første og sidste glasværk i Danmark.

Foredraget giver en introduktion til de væsentligste nedslagspunkter i Holmegaard Glasværks historie. Fra begyndelsen i 1825 over de mange spændende designere, der har været tilknyttet værket i årenes løb til lukningen af glasværket.   

Men Holmegaard Glasværk er ikke kun historie. Det er også den spændende fremtid for Næstved Museum, som i 2019 flytter ind på det gamle glasværk med nye udstillinger, aktiviteter og arbejdende værksteder.

I foredraget vil planerne for Det Ny Holmegaard og perspektiverne indenfor forskning og formidling af museets store samling af brugsglas således blive foldet ud.   

Sted: Glasunivers, 2. sal, Glasmuseet Ebeltoft

Ingen tilmelding – først-til-mølle

Gratis efter betalt entré til museet 

Se også www.glasmuseet.dk

 

Dette site bruger Cookies. Hvis du klikker "Fortsæt" accepterer du dette.
Læs mere om brug af cookies og vores privatlivspolitik her...