Ebeltoft DaghøjskoleFøtex EbeltoftMurer- og Entreprenørfirma Jens KvistEgsmark Strand-Logi - VandkærsholmPlusIceKvickly EbeltoftKKT - Skilte og TryksagerPiccoli IVSApelgren Jordt Coffee

Fra lørdag den 28. november til søndag den 20. december 2015

Tinghusets planlagte juleudstilling, rummer en sammenstilling af 4 kunstnere.

Lisbet de Linde er maler. Hendes billeder er arbejder i akrylfarver på lærred og papir. Hun er en positiv og fabulerende kolorist, som tog sin kunstneriske uddannelse på Århus Kunstskole i 1996.

”Mine billeder, hvad enten de forestiller fabeldyr, eventyrvæsener eller jordnære udtryk, har alle et abstrakt udgangspunkt, som i løbet af processen bliver til rene fantasimotiver.” 

Steen Christensen er uddannet på Århus Kunstakademi. Han har de sidste mange år brugt sin uddannelse på undervisning på Daghøjskolen og nu i Kunstforeningens regi. Men går man tilbage i tiden, viste han sit talent gennem flittig udstillingsvirksomhed. Fra denne tid stammer hans model/croquis tegninger i kul og tusch, som han nu viser på udstillingen.

Den tredje på væggene er Hanne Tylén, som indimellem opgaverne i Kunstforeningens bestyrelse har tegnet nye billeder, som nu må se dagens lys. Fremgangsmåden er også i hendes streg fabulerende. Materialerne er kulørt tusch på papir.

Det sidste blad i firkløveret kommer fra Århus og er keramiker, uddannet på Kunsthåndværkerskolen i Kolding. En studietur til Kina i 1994 kom til at bestemme hendes kunstneriske virke. Her lærte hun fabeldyrene at kende, og siden har de været motiverne i hendes kunst i både stentøj og collage.

”Mangfoldigheden er fascinerende, det er som om man ikke kan forestille sig et væsen, der er for specielt til at kunne eksistere. Oprindeligt ville jeg gerne have, at mine dyr skulle være farlige. Det har jeg droppet. Det er simpelthen ikke mig. De bliver uvægerligt sjove, og jeg har overgivet mig til dem. – Det er dem, der bestemmer,” siger Ginette Wien.

Keramik af Ginette Wien

Billede af Lisbeth de Linde

Dette site bruger Cookies. Hvis du klikker "Fortsæt" accepterer du dette.
Læs mere om brug af cookies og vores privatlivspolitik her...