Ebeltoft DaghøjskoleFøtex EbeltoftMurer- og Entreprenørfirma Jens KvistEgsmark Strand-Logi - VandkærsholmPlusIceKvickly EbeltoftKKT - Skilte og TryksagerPiccoli IVSApelgren Jordt Coffee

Læs mere i nedenstående artikel.

Landsforeningen for bygnings- og landskabskultur har etableret en ny hjemmeside: www.GodeByer.dk

Her er Ebeltoft tildelt 6 stjerner ud af 6 mulige sammen med en flot beskrivelse af byen og Google kort med byens udformning.

Her er den pågældende tekst: 
BYENS OVERORDNEDE STRUKTUR

Landskabet og byens beliggenhed ved vandet har betinget byens overordnede strukturelle opbygning.
Vest for Adelgade og Nedergade bestod den oprindelige kyst af stejle klinter, og da man ikke her kunne transportere varer op og ned ad skrænterne, har den daværende landingsplads sandsynligvis ligget på samme sted som den nuværende havn, ud for den sydligste del af byen, hvor kysten skråner ned mod vandet.

Agerjordene strakte sig således syd og øst for byen, og så godt som alle bønder boede i det 18. århundrede i den sydvestlige del af byen, hvor også den naturlige havn lå.
Torvets placering og trekantede form er betinget af adgangsvejene til byen fra oplandet, og torvet i Ebeltoft kom således til at ligge, hvor de fleste af oplandets bønder kom kørende ind i byen fra agerlandet syd for byen.

Der var ingen udsigt til at Ebeltoft ville udvikle sig til en større købstad, da ingen vigtige handelsveje krydsede Ebeltoft. Den eneste vej af betydning over land var landevejen nordpå, og det blev denne vej, der fik stor betydning for Ebeltofts byplan, og dermed gadenettets udformning.
Når man således kom nordfra ind til de første huse ved torvet delte landevejen sig i en overgade og en nedergade. Overgaden førte videre mod de omkringliggende landsbyer, mens Nedergaden førte til landsbyen ved Søndergade. Bortset fra mindre ændringer er det gamle gadenet, og dermed byens overordnede struktur, bevaret frem til i dag.
Læs mere her: http://godebyer.dk/ebeltoft/#sthash.OIyZnGAv.dpuf

Dette site bruger Cookies. Hvis du klikker "Fortsæt" accepterer du dette.
Læs mere om brug af cookies og vores privatlivspolitik her...