Ebeltoft DaghøjskoleFøtex EbeltoftMurer- og Entreprenørfirma Jens KvistEgsmark Strand-Logi - VandkærsholmPlusIceKvickly EbeltoftKKT - Skilte og TryksagerPiccoli IVSApelgren Jordt Coffee

Fernisering lørdag den 28. oktober 2017 - kl. 11.00

I de forløbne efterår har der været holdt udstilling i TingSalene af børnehave, kommunal skole, friskole og en kunstskole for udviklingshæmmede.
 
Den 28. oktober glæder Ebeltoft Kunstforening sig til at vise, hvad  Kulturskolen Syddjurs’ afdeling for undervisning i billedkunst har at vise frem. Skolen underviser i dag i Hornslet, Rønde og Ebeltoft, og alle medvirker med de værker, de har fremstillet siden kursusstart i september. 
 
Skolens historie er en positiv en af slagsen. Den startede i Ebeltoft i slutningen af 80erne, hvor Kunstforeningens Påskeudstilling hidtil kun havde været for voksne. Men efter flere års tradition for en kunstens påskefest med flag i gaderne og flere tusinde besøgende, opstod der et ønske om også at tilgodese de børn, som havde kreative og billedskabende udfoldelser som deres foretrukne fritidsfornøjelse.
 
Efter 5 års børneudstillinger med op til 55 udstillende børn var vejen banet for Ebeltoft Billedskole. Hornslet fulgte med, og efter den sidste kommunesammenlægning opstod fusionen Syddjurs Billedskole med undervisning i både Rønde, Hornslet og Ebeltoft.
 
I dag er man gået endnu et skridt videre og har oprettet en fælles kommunal institution, Kulturskolen Syddjurs, som også rummer den tidligere musikskole og talentgruppen Shanghai Akademiet.
 
Hjemsted for den musiske udfoldelse er Kulturhotellet i Rønde, men børnene fra Ebeltoft undervises hver tirsdag eftermiddag på Tinghuset, hvor - bland andre hemmelige tiltag - vinduer skal blændes for at skabe tusmørke til kreativt udførte lanterner. 
 
 
Hvad børnene yderligere kommer med forbliver en overraskelse indtil ferniseringen lørdag, den 28. oktober kl. 11.

Musikskolen har lovet at deltage og udstillingen åbnes af en kær kending fra Ebeltofts kulturhistorie, Glasmuseets første direktør, Charlotte Sahl Madsen. 
Alle er velkomne!

Dette site bruger Cookies. Hvis du klikker "Fortsæt" accepterer du dette.
Læs mere om brug af cookies og vores privatlivspolitik her...