Ebeltoft DaghøjskoleFøtex EbeltoftMurer- og Entreprenørfirma Jens KvistEgsmark Strand-Logi - VandkærsholmPlusIceKvickly EbeltoftKKT - Skilte og TryksagerPiccoli IVSApelgren Jordt Coffee

Afgangsprojekterne fra Glaslinjen kan ses på Glasmuseet Ebeltoft indtil 13.01.2019.

Fra 9. november 2018 præsenterer Glasmuseet Ebeltoft årets afgangselever med speciale i glas, Bjørn Kauffeldt og Siri Emilie Maltha, fra Kunstakademiets Designskole på Bornholm.

Afgangsprojekterne er kulminationen på tre års studier ved Programmet for Kunsthåndværk – Glas og keramik, som hører under Det Kgl. Danske Kunstakademis Skoler for Design, Arkitektur og Konservering.

Skolen i Nexø er det eneste statsanerkendte uddannelsessted i Danmark, der rummer et værksted, hvor man kan lære at beherske materialet ved selv at bearbejde det.

Uddannelsen tager afsæt i den danske designtradition, som på én gang har fokus på håndværket og materialet, samtidig med at der levnes plads til at eksperimentere.

Ud af årgangens 11 afgængere har to specialiseret sig i glas; Siri Emilie Maltha og Bjørn Kauffeldt, begge fra Danmark.
Siri Emilie Maltha afgangsprojekt, “Layers of Movements”, tager afsæt i glassets naturlige bevægelse i varm, flydende tilstand.

Hun har skabt en gruppe unikke objekter med det til fælles, at de alle er resultatet af at tilføje lag på lag af glas i varierende tykkelser.

Lagene af glas giver objekterne en stærk optisk virkning, der varierer alt efter, hvorfra de betragtes.

Objekterne bærer i følge Siri Emilie Maltha vidnesbyrd om det øjeblik, de blev skabt.
Bjørn Kauffeldt kalder sit afgangsprojekt “Lyset”.

Inspireret af havets overflademønstre og spil med lyset har han skabt en serie pendler i glas.

Pendlernes overflader er bearbejdet med slibninger, der danner mønstre, som giver glassets overflade et levende udtryk og skaber et legende forhold mellem lys og skygge.

Kauffeldt har med projektet ønsket at skabe et “praktisk” lys i pagt med glassets iboende kvaliteter.

Dette site bruger Cookies. Hvis du klikker "Fortsæt" accepterer du dette.
Læs mere om brug af cookies og vores privatlivspolitik her...