Ebeltoft DaghøjskoleFøtex EbeltoftMurer- og Entreprenørfirma Jens KvistEgsmark Strand-Logi - VandkærsholmPlusIceKvickly EbeltoftKKT - Skilte og TryksagerPiccoli IVSApelgren Jordt Coffee

Lige nu og frem til 27. september 2015 viser Glasmuseet Ebeltoft den største samlede udstilling med dansk glaskunst.

Mød internationalt anerkendte glaskunstnere på Glasmuseet Ebeltoft.

Steffen Dam: 19. juli kl. 13
Susanne Jøker Johnsen: 08.- 09. august kl. 11.00 - ca. 16.00
Marie Retpen: 15.- 16. august kl. 11.00 - ca. 16.00
Christian Rask: 15.- 16. august kl. 11.00 - ca. 16.00

53 glaskunstnere imponerer med flere end 100 markante værker, der tilsammen byder på en enestående mulighed for at orientere sig indenfor dansk glas her og nu.

I anledning af udstillingen præsenterer museet en håndfuld dygtige gæstekunstnere i Glashytten – værkstedet, hvor de vil vise eksempler på deres arbejde.

Som ovenfor anført kan Glasmuseets gæster således den 19. juli møde den 
kendte glaskunstner, Steffen Dam, som til daglig har base i Handrup, nær Ebeltoft.

Til daglig foregår arbejdet i ro og fred og uden tilskuere i Handrup, nær Ebeltoft, hvor Steffen bor sammen med Micha Karlslund, der også er glaskunstner. 

Steffen Dam har arbejdet med glas i 30 år. I begyndelsen blæste han glas men med årene begyndte han også at støbe, slibe og anvende teknikker fra andre håndværk. I dag er hananerkendt i den internationale glasverden for sine støbte blokke, tavler og cylindre, der ligner botaniske og biologiske studier men hvis indhold er fiktivt om end inspireret af omgivelserne.

“Jeg er
oprindeligt udlært værkstøjsmager – en uddannelse, der gav mig en grundig forståelse af mekanisk konstruktion og forskellige metallers kvaliteter. Jeg har taget disse evner med mig i arbejdet med glas og det afspejler sig i både min metode og minde resultater".

Steffen Dam er født I Danmark i 1961 og udlært værktøjsmager i 1982. Han etablerede sit første glasværksted i 1985. Han har modtaget adskillige priser og hædersbeviser, heriblandt den prestigefyldte Kanazawapris i Japan (2013) og Corning Museum of Glass’ Rakow Commissionpris (2012). Steffen Dam er repræsenteret i adskillige internationale samlinger bl.a. på Victoria & Albert Museum i London, England, Museum für Kunst und Gewerbe, Hamburg, Tyskland og Corning Museum of Glass, Corning, NY, USA.

Dette site bruger Cookies. Hvis du klikker "Fortsæt" accepterer du dette.
Læs mere om brug af cookies og vores privatlivspolitik her...