På jagt efter det legende menneske
Det er et kreativt og sprudlende Gjerrild-ægtepar, der fylder Tingsalene fra 13. juni 2015.
De har kaldt udstillingen "Musen og Tegneren - og vores tegnestue i Indien".
Mona Le Fevre og Jan Theilgaard Jenzen har i flere år indgået i et kunstnerisk partnerskab, der befrugter dem begge.
Mona Le Fevre finder ikke bare sin inspiration, men også sine genstande i naturen og på rejser rundt i verden. Drivtømmer, fossiler, sten og jern fra gamle, udtjente haveredskaber omdannes til skulpturer, også kaldet assemblage.
Det er en rumlig udformning af collagen, som ved at tilføje organiske genstande får en tredje dimension.
Som Mona selv udtrykker det. "Det er sjovt, og det koster ikke noget".
Jan Theilgaard Jenzen er uddannet grafisk designer med praktik i 1974 hos Grafic Design Studio i Oversøhus på Mols hos Erik Nielsen og Dick Hale.
Siden har han tegnet for de bedste grafiske tegnestuer i landet. Når han lægger pennen til en bestilt opgave, tager han den igen i hånden i sin fritid.
Her ofte med sin hustru som muse og inspirator til det knapt så stringente og regelrette.
En del af udstillingen viser akvareller som den dokumentariske oplevelse af rejser til Indien, hvor parret tilbringer en del af deres tid hos gode venner.
Jan har desuden udført tegninger med kinesisk tusch med guldbelægning som en hyldest til kvinden. De er blevet til i pagt med solen, månen og stjernerne.
Der er således lagt op til en vandring gennem det eventyrlige, det legende og det eksotiske.
Udstillingen ferniseres i Tinghuset lørdag 13. juni og kan ses til søndag 12. juli.



PC - Nej tak – må jeg bede om en blyant!
Når man ringer til Jan Theilgaard for at diskutere månedens plakat til en udstilling i Tinghuset, får man måske telefonsvareren: ”Jeg kan ikke tage telefonen nu. Jeg tegner med begge hænder!”
Kender man ham, ved man, at det ikke er utænkeligt. Manden lever af at være grafiker på højt niveau, men ejer ikke en computer og vil heller ingen have. Han har indrettet sig og sit udkomme uden.
Jan har haft sin barndom i Femmøller, hvor hans far var malermester med hang til kunsten, både sin egen og andres. Derfor var han også med ved Ebeltoft Kunstforenings fødsel for 34 år siden.
To ting har forført Jan i livet, hans kone Mona Le Fevre og Indien.
Dybt inde i den indiske jungle ligger Paladset, Kunstakademiet og trykkeriet Ravi Varma Press.
Her kan de to kreative mennesker lide at være med udsigt til jungle, aber, egern og paradisfugle.
En dag i efteråret 2014 spurgte den daværende formand for Ebeltoft Kunstforening Jan, om der var noget han ønskede sig som tak for hans flotte og trofaste arbejde for kunstforeningen.
”Jeg vil så gerne have en udstilling sammen med min kone i TingSalene,” var svaret. Det har vi med glædet givet ham og glæder os til ferniseringen.