Ebeltoft DaghøjskoleFøtex EbeltoftMurer- og Entreprenørfirma Jens KvistEgsmark Strand-Logi - VandkærsholmPlusIceKvickly EbeltoftKKT - Skilte og TryksagerPiccoli IVSApelgren Jordt Coffee

Flot fremmøde til festlig afsløring af nyt kunstæble på Nytorv.

Lørdag den 2. aug. 2014 blev et nyt flot kunstæble afsløret ved en festlig højtidelighed på Nytorv i Ebeltoft. 

Før afsløringen talte Herluf Ravn, Rotary, Lis Kohl og Søren Peter Sørensen. Snoretrækket blev udført af Henrik og Mikkel til stor begejstring for de fremmødte. 

Sponsor var denne gang Søren Peter Sørensens ejendomsselskab og som kunstner var valget faldet på Lis Kohl, som i forvejen har malet 4 af de flotte æbler placeret rundtomkring i byen. Der er nu 20 kunstæbler på forskellige lokaliteter i den gamle købstad. 

Det var oprindeligt Rotary i Ebeltoft, som i forbindelse med Ebelfestivalen havde fået idéen med æblerne. Inspirationen hertil var ikke mindst kommet fra New York,, Muligvis har New York City ikke så mange æbleplantager, men er alligevel kendt som The Big Apple (Det Store Æble). 

Forklaringen har sin rod et helt andet sted end i frugtverdenen – nemlig fra miljøet omkring hestevæddeløb i slutningen af 1920’erne og 1930’erne, men det er en anden historie. 

Søren Peter Sørensen udtaler, at han altid gerne støtter en god idé, og han har hele tiden været begejstret for byens æbleudsmykning. Han havde derfor lyst til at deltage i festligheder og kontaktede Lis Kohl. I fællesskab fandt de frem til, hvorledes det nye æble skulle se ud. 

Lis Kohl oplyser, at den vejrbestandige maling er funder i samråd med Flügger Farver (Malerfirmaet Skriver Møller) i Ebeltoft samt at æblets stilk er udført i galvaniseret stål, medens selve æblet er støbt i beton. 

Ebeltoft Turistforening og Ebeltoft Cykelguider arrangerer flere gange om året guidede rundture til byens ”æbler”.


Nedenfor vises en video fra YouTube med andre af kunstæblerne i Ebeltoft.

Dette site bruger Cookies. Hvis du klikker "Fortsæt" accepterer du dette.
Læs mere om brug af cookies og vores privatlivspolitik her...