Ebeltoft DaghøjskoleFøtex EbeltoftMurer- og Entreprenørfirma Jens KvistEgsmark Strand-Logi - VandkærsholmPlusIceKvickly EbeltoftKKT - Skilte og TryksagerPiccoli IVSApelgren Jordt Coffee

Afsløringen af det nye kunstæble skete lørdag den 2. maj 2015.

Nyt kunstæble indviet på Blushøj Camping. 

Med en forsinkelse på 729 år fik Marsk Stig lørdag den 2. maj 2015 en farvestrålende ”mindesten” med udsigt over Kattegat til øen Hjelm.

Stenen giver en kunstnerisk beskrivelse af de drabelige begivenheder år 1286 med mordet i Finderup Lade og begyndelsen af det 14. århundrede omkring den tid, hvor Ebeltoft fik sine købstadsrettigheder.

Marsk Stig er blandt de mange, som blev lyst i band for mordet på konge Erik Klipping, men det er usikkert, om han overhovedet var blandt drabsmændene.

Afsløringen af ”mindestenen” skete ved et flot arrangement på de østvendte skrænter med udsigt til Hjelm og et flot vue ud over Kattegat.

Kunstneren Lis Kohl havde stået for udsmykningen af kunstæblet, som hermed var nr. 18 i rækken af udsmykkede betonæbler i Ebeltoft og omegn.

Det var det sjette æble som Lis Kohls havde udsmykket. Det var i øvrigt Rotary i Ebeltoft, som for flere år siden i forbindelse med Ebelfestivalen startede projektet med kunstæblerne. 

Museumsinspektør Jakob Vedsted gav en udførlig og dramatisk skildring af begivenhederne med relationer til Marsk Stig, øen Hjelm samt Ebeltoft m.m. 

Flere hundrede havde fundet vejen og nød den flotte forårssol og Marineforeningens velsyngende mandskor. Der var desuden is fra Raneladegaard og velskænket øl fra Ebeltoft Gårdbryggeri. 

Turistforeningens cykelguider havde også benyttet lejligheden til at afholde en af deres velbesøgte cykelture fra Ebeltoft til Elsegårde.

Dette site bruger Cookies. Hvis du klikker "Fortsæt" accepterer du dette.
Læs mere om brug af cookies og vores privatlivspolitik her...