Ebeltoft DaghøjskoleFøtex EbeltoftMurer- og Entreprenørfirma Jens KvistEgsmark Strand-Logi - VandkærsholmPlusIceKvickly EbeltoftKKT - Skilte og TryksagerPiccoli IVSApelgren Jordt Coffee

”Sundown” er titlen på Ken Ziers udstilling i Ebeltoft Kunstforening.

De fleste billeder er nye og udstillingen er en stor satsning både for kunstneren og Kunstforeningen, idet den ene af Tinghusets udstillingssale vil blive totalt mørkelagt med sort stof fra loft til gulv. En helt ny lyssætning vil her gøre det muligt at nyde Ken Ziers billeder, der tager den besøgende med ind i aften- og nattetimerne, tiden på døgnet, hvor skyggerne bliver lange og danner dunkle formationer, mens solen går ned.

Den ”blå time” har i al billedkunst været et fascinerende motiv, som næppe nogen har fanget bedre end Ken Zier gør det med sine nye billeder af Ebeltoft Vig, Mols og Helgenæs.

I den anden sal vil man kunne nyde kunstnerens dagsbilleder af Vigen og dens omkransende strande.

Ken Zier har efterhånden slået sit navn fast som en vigtig international maritim kunstner, der er fast tilknyttet gallerier i en lang række lande. Han er født i 1968 og har været professionel billedkunstner siden 1995. Kærligheden til havet er nedarvet fra en familie med sejlerlivet i centrum og en bedstefar, Løkkenmaleren Wolmer Zier, der også havde en forkærlighed for havet som motiv.

Det er i løbet af karrieren blevet til en række bestillingsopgaver. I fem år har Ken Zier fx været kunstneren bag den traditionelle Hempel Skibskalender, og han har deltaget i den meget anerkendte censurerede udstilling for maritim kunst, Royal Society og Marineartist, i London. Også en udstilling i New York pryder det lange CV.

Sidst, vi i Syddjurs har kunnet nyde Ken Ziers billeder, var i 2013 på Fuglsøcentret.
Udstillingen hed ”oneman-onebeach” og viste 52 billeder af Ebeltoft Vig, et for hver uge året rundt.

Der ferniseres i Tinghuset på Torvet i Ebeltoft lørdag, den 12. juli kl. 11.

Dette site bruger Cookies. Hvis du klikker "Fortsæt" accepterer du dette.
Læs mere om brug af cookies og vores privatlivspolitik her...