Ebeltoft DaghøjskoleFøtex EbeltoftMurer- og Entreprenørfirma Jens KvistEgsmark Strand-Logi - VandkærsholmPlusIceKvickly EbeltoftKKT - Skilte og TryksagerPiccoli IVSApelgren Jordt Coffee

Læs mere på www.glasmuseet.dk

Torsdag den 21. april 2016 åbnede
kulturminister Bertel Haarder
Glasmuseet Ebeltofts store sommerudstilling,
Ornament – en verden af farver og mønstre.

Hele museets facade er i den forbindelse omdannet til et 300 m2 stort mønster skabt på baggrund af Niels Nedergaards maleri, som kan ses i introudstillingen på museet.
 
Udstillingen introducerer 15. internationale glaskunstnere i verdensklasse, som alle arbejder med ornamentik og mønstre i bredeste forstand:
 
Clare Belfrage (Australien)
Giles Bettison (Australien)
Claudia Borella (Australien/New Zealand)
Wilfried Grootens (Tyskland)
Carrie Gustafson (USA)
Klaus Moje (Tyskland/Australien)
Tchai Munch (Danmark)
Tobias Møhl (Danmark)
Momoo Omuro (Japan)
Richard Parrish (USA)
Layne Rowe (UK)
Lino Tagliapetra (Italien)
Sylvie Vandenhoucke (Belgien)
Kathryn Wightman (UK/New Zealand)
David Yule (Australien/Tjekkiet)  
 
Glaskunstneren betragtes af mange som kunsthåndværker. Kunsthåndværket har tradition for dekoration, og anvendelsen af ornamentik og mønstre ligger derfor lige for.  
I glaskunsten er teknikkerne udviklet og raffineret gennem århundreder, men i de seneste årtier har glaskunsten i vid udstrækning løsrevet sig fra brugsfunktionen, og traditionerne er i opbrud. 
Men enkelte kunstnere bibeholder interessen for mønsteret og ornamentikken indenfor en praksis, der både tilgodeser ønsket om kunstnerisk styrke og visuel nydelse, og for nogle bliver dette et omdrejningspunkt i sig selv.  
 
Med Ornament – en verden af farver og mønstre præsenterer Glasmuseet Ebeltoft eksempler på disse værker, der i sin ypperste form, er visuelt markante og forførende for øjet, men samtidig nyfortolker traditionen. 
Glassets anvendelse af ornamentet sættes i udstillingen ind i en større sammenhæng gennem en mindre opsætning med eksempler på, hvordan andre kunstarter – maleri, tekstil, smykkekunst, keramik etc. – anvender ornamentet.

Dette site bruger Cookies. Hvis du klikker "Fortsæt" accepterer du dette.
Læs mere om brug af cookies og vores privatlivspolitik her...