Ebeltoft DaghøjskoleFøtex EbeltoftMurer- og Entreprenørfirma Jens KvistEgsmark Strand-Logi - VandkærsholmPlusIceKvickly EbeltoftKKT - Skilte og TryksagerPiccoli IVSApelgren Jordt Coffee

Mariko Wada og Tine Hind udstiller i Ebeltoft i perioden 18. juli til 8. august 2015.

Den 18. juli kl. 11 har Ebeltoft Kunstforening fernisering på en japansk keramiker og en dansk kunstmaler.
Det er et par meget forskellige kunstnere og udstillingen byder derfor på interessante spændinger mellem de 2 kunstarter, hvor den ene behersker væggene og den anden bemægtiger sig gulvet. 

Mariko Wada er født og opvokset i Japan.

Hun kom til Danmark med sin mand i 1998, efter at hun havde færdiggjort sin bachelor i Æstetik og kunstteori ved universitetet i Kyoto.

Tre år senere fik hun papir på, at hun mestrede det danske sprog og valgte en uddannelse på det femårige studie på Designskolen i Kolding.

Siden er det gået stærkt – især uden for landets grænser, hvor hun vækker stor interesse for keramikkens bløde former og glatte overflader, som hun fremhæver ved at polere efter brændingen.

Mariko bruger ikke drejeskive eller andet værktøj. Hun modellerer, og værkerne er abstrakte.

Selv siger hun:

”Mine værker påvirker menneskers sanselighed meget direkte. Det har en værdi i nutidssammenhæng, fordi vi bruger sanserne alt for lidt.”

På spørgsmålet om man kan spore japansk indflydelse i hendes keramik, svarer hun et bestem NEJ! ”Jeg er japaner, men dansk keramiker".

Udstillingens kunstner på væggene er en berømthed på sit felt.

Hun hedder Tine Hind og vil for nogle være kendt ikke blot for sin fantastiske kunst, men også som en engageret underviser, som får kursisterne ud på det dybe vand i eksperimenter med akvarelfarverne. Tinghuset havde hende som indbudt underviser i en weekend i 2014, og begejstringen for hendes engagement var stor.

Tine Hind er en dybt personlig kunstner, der arbejder med den menneskelige krop som motiv. Billederne har været vist på store udstillinger i både ind- og udland. Uddannelsen startede på akademierne i Amsterdam og Århus, men blev senere udvidet med et studium i grafik i Poznan, Polen.

Fælles for hendes billedudtryk er, at hun skildrer mennesker i tætte relationer, hvor glæden, kærligheden, forfaldet og døden er almengyldige temaer.

En skribent, Hanne Wienberg, som kender meget til Tine Hind og hendes billeder, skriver om hende:
”Af statur er Tine et ret lille menneske, hun er 1 meter og 57 centimeter lav, men fylder alligevel meget i landskabet med sit generøse og til tider faretruende temperament. Hos Tine Hind hænger liv og kunst i sjælden grad sammen.”

Dette site bruger Cookies. Hvis du klikker "Fortsæt" accepterer du dette.
Læs mere om brug af cookies og vores privatlivspolitik her...