Ebeltoft DaghøjskoleFøtex EbeltoftMurer- og Entreprenørfirma Jens KvistEgsmark Strand-Logi - VandkærsholmPlusIceKvickly EbeltoftKKT - Skilte og TryksagerPiccoli IVSApelgren Jordt Coffee

Det var romtyper, som i priser fra kr. 279 kr. til 699 pr. 1/1 flaske. Flere var emballerede i flotte karafler.

Romsmagning med foredrag om romproduktion m.m.

Forretningen "Hos Walter" på Nørrebakke i Ebeltoft har i årenes løb afholdt mange velbesøgte smagninger af vin, øl, whisky, gin, cognac samt rom m.m.

Om imod 50 deltagere havde fundet vej til "Kulturministeriet" i Ebeltoft den 8. maj.

Til stede var nogle enkelte fruer, men ellers er smagning af vine og andre spirituøse drikkevarer mest en "sportsgren", som appellerer til det mandlige publikum.

Det er lidt ligesom i familie med fodbold.

Ved denne romsmagning fik deltagerne den spændende historie om rom og fik lov til at smage på 9 slags årgangs rom i vidt forskellige smagsvarianter.

Der var således rom fra Colombia, Peru, Barbados, tidl. Dansk Vest-Indien, Panama og Jamaica m.m.

Deltagerne kunne smage, nyde og lære mange ting om årgangsrom ved den professionelle romsmager Kjeld Bitsch fra firmaet Mac Y.

Kjeld Bitsach fortalte under smagningen desuden anekdoter om rom, forklarede om de forskellige mærker, om regionerne, og om hvad produktions- og destilleringsmetoder betyder for den enkelte rom.

Mange mennesker kender rom fra drinks og cocktails, hvor den bliver mikset med andre ingredienser, men årgangsrom er en helt anderledes fyldig smagsoplevelse, der ligger i kategori med whisky og cognac.

Rom er i virkeligheden en meget gammel drik, som kan spores helt tilbage til antikken.

Man mener, at en romlignende drik først blev lavet i Indien eller Kina, selvom vi i dag mest forbinder rom med Caribien.

Årgangsrom er blevet den nye trend inden for spiritus.

Det var romtyper, som i priser fra kr. 279 kr. til 699 pr. 1/1 flaske.
Flere var emballerede i flotte karafler.

Dette site bruger Cookies. Hvis du klikker "Fortsæt" accepterer du dette.
Læs mere om brug af cookies og vores privatlivspolitik her...