Ebeltoft DaghøjskoleFøtex EbeltoftMurer- og Entreprenørfirma Jens KvistPlusIceKvickly EbeltoftKKT - Skilte og TryksagerPiccoli IVSApelgren Jordt CoffeeSimply Tea

Den 15. august kl. 11 ferniserer Tinghuset en udstilling med værker af ca. 25 kunstnere fra "Syddjurskunstnerne".

Syddjurskunstnerne indtager Tinghuset

Syddjurs Kommune har i årtier været rig på herboende kunstnere, samt kunstnere, der har opholdt sig og arbejdet her i sommerhalvåret.

Kunst- og kulturlivet blomstrer stadig til glæde og berigelse for turister og fastboende.

De eksisterende gallerier og Tinghuset på Torvet har udstillinger året rundt.

Kommunens kunstnerliv er et af de råstoffer, som er med til at sætte Syddjurs på landkortet.

Den 15. august kl. 11 ferniserer Tinghuset en udstilling med værker af ca. 25 professionelle kunstnere fra gruppen Syddjurskunstnere.

Syddjurskunstnere er en forening af professionelle kunstnere og kunsthåndværkere med bopæl i Syddjurs kommune. Foreningen Professionelle Kunstnere i Syddjurs blev stiftet i 2006 og fik sit mere mundrette, nye navn Syddjurskunstnere i 2015.

Udstillingen er resultatet af et samarbejde, Ebeltoft Kunstforening og gruppen har arbejdet på, siden foreningen fik til huse på Torvet i Ebeltoft, og nu er det lykkedes.

Når udstillingen har fået navnet ”Glimt”, har det sin egen historie:
Mens Tinghuset endnu stod som kommunal ejendom med en ukendt fremtid, efter at politiet var flyttet ud, lånte de professionelle kunstnere det tomme hus til en stor udstilling, som de kaldte ”Blå Blink”.

Om navnet Glimt forklarer arrangørerne bl.a., at en udstilling jo altid kun viser glimt af en kunstners arbejder. Det fortæller om det kortvarige, det koncentrerede, det mangfoldige og det, der bliver slukket igen.

Det sidste håber Ebeltoft Kunstforening ikke gælder det nye samarbejde.

Foreningen håber, at udstillingen vil tage hul på et frugtbart samarbejde i fremtiden, hvor Tinghuset og Syddjurskunstnere hver på sin måde og i fællesskab vil bidrage til branding af Syddjurs som kulturkommune i bred forstand.

Dette site bruger Cookies. Hvis du klikker "Fortsæt" accepterer du dette.
Læs mere om brug af cookies og vores privatlivspolitik her...