Ebeltoft DaghøjskoleFøtex EbeltoftMurer- og Entreprenørfirma Jens KvistEgsmark Strand-Logi - VandkærsholmPlusIceKvickly EbeltoftKKT - Skilte og TryksagerPiccoli IVSApelgren Jordt Coffee

Dorte Jensen og Birgitte Busk tryller kunstværker frem på deres symaskiner.

Rygtet gik, da et par medlemmer af Ebeltoft Kunstforening for et års tid siden kom hjem fra en fernisering i Bryggergården i Fåborg. De havde set to kunstnere, som Kunstforeningen bestemt måtte entrere med på Tinghuset.

De havde helt ret. Det, de to kan, har ingen næppe set før i en sådan perfektion.

Ved hjælp af en ganske almindelig symaskine fremstiller Dorte Jensen portrætter, som ingen maler kan gøre bedre. Som ”bund” indeholder hvert enkelt billede typisk 200-600 stykker stof, som hun maskinbroderer på, og resultatet er utroligt.

Dorte Jensen startede sin karriere som sygeplejerske, men under et ophold på nogle år i Polen tog kunsten over, og hun lever nu af sine billeder.

Hendes medudstiller hedder Birgitte Busk. Hun er uddannet håndarbejdslærer ved Håndarbejdets Fremmes Seminarium med broderi som hovedfag og stoftryk og billed vævning som tilvalgsfag.

Også hendes ”værktøj” er symaskinen og masser af sytråd samt et stort talent for at skabe dybde, liv og bevægelse i sine værker. Birgitte Busk har udviklet sin helt egen form for tråd maleri og har også formidlet viden om sin kunnen gennem udgivelse af bogen ”Er det syet? – tråd maleri for åbne døre.”

Ebeltoft Kunstforening glæder sig nu til at se rigtig mange besøgende i julemåneden. Mænd skal ikke lade sig skræmme af det måske lidt kvindelige kunsthåndværk, for også de vil forundret udbryde: ”Er det syet?” – ”Ja,” kan vi kun svare. Det er syet.

Udstillingen ferniseres lørdag, den 26. november og vil være at se til 18. december.

Dette site bruger Cookies. Hvis du klikker "Fortsæt" accepterer du dette.
Læs mere om brug af cookies og vores privatlivspolitik her...