Ebeltoft DaghøjskoleFøtex EbeltoftMurer- og Entreprenørfirma Jens KvistEgsmark Strand-Logi - VandkærsholmPlusIceKvickly EbeltoftKKT - Skilte og TryksagerPiccoli IVSApelgren Jordt Coffee

3 professionelle kunstnere, der brænder for det, de skaber.

Tinghuset: Berg-Visby-Østergaard udstilling.

Anne Østergaard mestrer den svære akvarel på et særdeles højt niveau.

Hun er uddannet på Århus Kunstakademi og har deltaget i adskillige censurerede akvareludstillinger i Norden med legater til følge.

Især to nordiske destinationer fascinerer hende, Lofoten og Svalbard, og friske værker fra besøg i 2013 og så sent som marts 2014 vil være med på udstillingen i Tinghuset.

Interessen vågnede for alvor i Grønland i 82, hvor opgaven var at male et landskab i midnatssol. Og det udviklede sig til dyr og mennesker.

Høns, duer og måger på Lofoten udfordrer hendes evner ”lige til kanten”, som hun siger.

”At male ude. At høre lydene og lugte omgivelserne åbner sanserne og gør akvarelmaleriet til en intens og meget livgivende oplevelse,” ikke blot for kustneren, men også for udstillingens besøgende.

Udstillingen i den anden Tingsal rummer en billedende kunstner, der er lige så spændende og professionel blot med den stik modsatte tilgang, stærke farver og bredere pensler.

For Dorthe Berg tager sit udgangspunkt i historien som et rum. Her finder hun ting og sager, som afstanden i tid har forvitret.

Også fortidens kunst har efterladt sig spor, som fx kalkmalerierne i vores gamle kirker. Bayeuxtapetet er et andet eksempel. Det fortæller om kampscener med den tids helte.

I dag er de falmede aftegninger, som Dorthe Berg bruger som udgangspunkt for mange af sine værker.

De undergår en lang kunstnerisk proces inden de endelig fremstår, set ud fra kunstnerens nænsomme synsvinkel.

Man kan sammenligne Dorthe Berg med arkæologen, der langsomt og varsomt arbejder sig frem gennem tidens lag med deres billedrester, symboler, skriftbånd, bogstaver og citater, en slags fortællespor for den opmærksomme iagttager.

Den tredje kvindelige kunstner er keramikeren Dorte Visby fra Lønstrup.

I modsætning til kunstmaleren er keramikeren og glaspusteren underlagt materialets naturlove. I respekt for disse har Dorte Visby altid en overordnet ide med det, hun skaber.

Også for hende giver historiens spor afsæt til kunstnerisk udfoldelse. Begrebet kollektiv bevidsthed spiller er stor rolle for hende. Viden, erfaring og menneskers fælles historie gennem generationer ligger latent i hendes keramiske kunst.

Hun har samlet erfaring fra besøg i den store verden, fx ved pyramiderne og i den nære ved Vesterhavets truede klinter. Sand, jord og andet overfladematriale fra natur og arkitektur er hendes vigtigste inspirationskilder.

Dorte Visbyhar deltaget på den censurerede bienale for kunsthåndværk i Dk og på censurerede udstillinger i London., New York og Chicago, hvortil hun har fået legater.

De tre kunstnere ferniserer i Tinghuset lørdag, den 7. juni kl. 11.

Udstillingen åbnes af en af Tinghusets gode venner, Mogens Kaalbye, Ebeltoft.

Dette site bruger Cookies. Hvis du klikker "Fortsæt" accepterer du dette.
Læs mere om brug af cookies og vores privatlivspolitik her...