Smykkekunstner Mareike Kanafani, billedkunstner Lars Kalmar Kastanje og keramiker Lars Ibsen gæster Ebeltoft Kunstforening.
Fælles for de tre kunstnere er, at de hver for sig konstant eksperimenterer med det kunstneriske udtryk.
Alle er optaget af at opnå en stor grad af stoflighed og dybde i værkerne.
Inspirationen kommer blandt andet fra japansk kunst med strejf af skandinavisk lys og mørke i både farver og formsprog.


Mareike Kanafani fortæller, at når hun kaster sig ud i at undersøge et nyt materiale og åbner sig for dets særlige betingelser, kan hun se tingene fra en ny synsvinkel, som gør hende i stand til at finde nye udtryksformer.
”De seneste år har jeg undersøgt hvilket potentiale, der ligger i beton, og hvad der sker, når man overfører det fra bygningsdimensionen til en smykkeskala,” siger Mareike Kanafani.
Hun er guldsmed fra Goldschmiedeschule Pforzheim i Tyskland og bor i Skovlunde i Storkøbenhavn.
De to andre, Lars Kastanje og keramiker Lars Ibsen, er lokale og fra henholdsvis Grenå og Knebel.

Billedkunstner Lars Kalmar Kastanje arbejder mod at opnå et stærkt grafisk udtryk.
”Grænsen for abstraktion og figuration er flydende i mit arbejde med min billeder.
Kompositorisk benytter jeg mig ofte af abstrakte former med figurative elementer for at skabe en stemning i billedet, der inspirerer til fordybelse, eller som vækker fantasien,” siger Lars Kastanje, der er arkitekt samt uddannet på Kunsthåndværkerskolen i København.
Processen begynder altid med blyant og skitseblok.
Herefter overfører han motivet til lærredet og påbegynder opbygningen af billedet med lag på lag af akrylfarver og japanpapir i en helt særlig teknik.



Keramiker Lars Ibsen arbejder mest med unika skåle, kuber og lågkrukker i stentøj og i de senere år også med raku-teknik.
Han anvender flere forskellige lertyper og næsten altid begitning, der indfarves med oxyder og lerfarve.
Han bruger til gengæld meget få glasurer og ofte ren aske eller sod som glasur.
”I mit arbejde med keramikken kan jeg frit eksperimentere med farver, form, overflade, æstetik og udtryk, og det er en fornøjelse, hver gang det lykkes at ramme det udtryk, jeg gerne vil have.
At eksperimentere er jo at betræde nye veje,” fortæller Lars Ibsen, der har arbejdet med keramik i snart 30 år. Han er også arkitekt.


